onsdag den 31. august 2011

Jeg kom forbi Søstrene Grene i dag

... og se, hvad jeg kom ud af butikken med:


Muffinsforme close up. Fint mønster og bølget kant

Jeg gik en "strøger" på gågaden i Horsens i dag med henblik på at købe fødselsdagsgaver til L, som fylder 2 om 2½ uge. Det nåede jeg såmænd også, jow jow, men derefter lokkede den føromtalte Søstrene Grene butik, som tilfældigvis også lige lå på min rute.

Det er bare komplet umuligt at komme ud af den butik tomhændet. -Jeg har ihvertfald aldrig prøvet det! Jeg ender altid med en masse uundværlige ting, og i dag var det så:


  • 3 flotte ruller gavepapir m. cup cakes, Babushka og "Babushkas japanske veninde" (kan ikke huske, hvad hun hedder).
  • 2 fine pakker servietter.
  • 3 fine billeder med "Babushkas japanske veninde" (det er hun hermed døbt!)
  • 8 små runde kageforme, som jeg forestiller mig, at jeg f.eks. kunne lave små kanelsnegle i.
  • Babushka plaster, leveret i en fin dåse med ..... Babushkaer
  • Små cup cakes lys til en kage
  • En lille pensel. (egentligt til at male med, men jeg har planer om at bruge den til at fugte fondant med)


Og så er det jo også officielt sidste sommerdag i dag. Det er svært at forestille sig, for jeg synes slet ikke, vi har haft sommer. Det har jo heller ikke, men alligevel. Det kan allerede mærkes, at det bliver tidligere mørkt om aftenen. Ikke at jeg har noget imod det, for indrømmet, jeg ELSKER efterår. Jeg elsker de røde/gule blade, det specielle lys og ikke mindst de hyggelige stunder, som regnvejrsdagene og efterårsstormene også medfører.

Velkommen 1. september!

tirsdag den 30. august 2011

Sommerfestkage

Så er det vist på høje tid at få skrevet om fredagens kage til sommerfest i Ds børnehave, for I skal selvfølgelig  ikke snydes for det færdige resultat:





Kagen bestod af drømmekagebunde med et lag fyld af jordbær/hindbærmousse. Og den er smurt op med ultimate chocolate frosting og betrukket med Wilson købefondant.


Jeg havde mit første forsøg med MMF (marshmallow fondant), men det mislykkedes desværre pga. manglende opmærksomhed fra min side. Jeg skulle lave en dobbelt portion, men det glemte jeg lykkeligt, da jeg skulle til at tilføje flormelis. Og da jeg først opdagede det, havde jeg mistet overblikket over, hvor meget flormelis, jeg havde tilføjet. = det blev (selvfølgelig) for meget, så fondanten krakelerede, da jeg skulle rulle den ud. Men det skal helt sikkert prøves igen næste gang, jeg skal lave en kage (hvilket i øvrigt er snart, fordi L fylder 2 lige om lidt! -Shock, hvor blev den tid lige af??)

Drømmekagebundene var rigtig lækre. Jeg havde lavet dem i god tid, så de røg en tur i fryseren, inden de skulle bruges, og det blev de bestemt ikke dårligere af. De smagte godt og var dejligt svampede.

Opskriften er fundet her, og er som følger:

Drømmekagebunde
250 g sukker
50 g margarine
4 æg
250 g mel
3 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
2 dl mælk

Fremgangsmåde:
Sukker og margarine piskes blødt. Æggene tilsættes 1 af gangen.
Mel, bagepulver og vaniljesukker blandes. Melblandingen og mælken vendes skiftevis i æggeblandingen.
Dejen passer til en lille bradepande eller springform.
Bages i ca. 20 min. ved 200 grader.

Note: Jeg lavede dobbeltportion, og det passede fint til en bradepande på 40x31 cm

Opskriften på jordbær/hindbærmoussen er fundet her, og er som følger:

Hindbær/jordbærmousse
5 dl piskefløde
120 gram sukker
300 gram hindbær eller jordbær (jeg brugte 200 g. jordbær og 100 g hindbær)
1 tsk citronsaft
1 tsk vanilie
6 blade husblas

Fremgangsmåde:
Giv bærene et hurtigt opkog og blend med sukker, vanilie og citronsaften
Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i fem minutter, smelt det derefter i vandbad.
Når frugt og husblas er afkølet let, kommes husblasen i frugten og det stille på køl til det er koldt nok til den piskede fløde kan komme i.
Hold øje med frugten, så den ikke når at stivne, men kun afkøle, inden fløden vendes i.

Så er der tilføjet hindbær/jordbær mousse


Til opsmøring af kagen, prøvede jeg for første gang et anvende "Ultimate chocolate frosting", som laves således:

Ultimate chocolate frosting
Ingredienser
9 dl flormelis
2,5 dl kakao
180 g blødt smør
1,25 dl lun mælk (hvis du vil ha en frosting der er stiv, skal du tilsætte lidt af gangen, og ikke nødvendigvis det hele)
3 tsk vanillesukker

Det hele kommes i en skål og piskes til en luftig creme. 

Note: Jeg lavede en dobbeltportion, og havde vel omkring 1/3 tilbage, da jeg var færdig. 

Et stk. opsmurt kage


Alt i alt blev jeg godt tilfreds med kagen. Det hele smagte rigtig godt, og jeg vil helt sikkert anvende opskrifterne igen senere.







lørdag den 27. august 2011

Se hvad der kom med posten den anden dag


Mere kagegejl! Dejligt, for man skal jo aldrig gå ned på udstyr, vel?

Jeg var stødt på hjemmesiden http://dinkage.dk/, hvor priserne er lidt billigere end de andre større webbutikker på nettet. Jeg kendte ikke butikken i forvejen, men kan absolut anbefale den. Hurtig levering, ingen problemer der...

Nå, men tilbage til udstyret. Jeg modtog følgende:


  • En lille pakke lyserød fondant med hindbærsmag. Har aldrig prøvet fondant med smag, så glæder mig til at prøve den
  • Udstikkere af en babyfod og en sut
  • Rosenbladsudstikkere med præget mønster
  • Æggeblomme gul pastafarve, da den gule farve jeg har, er mere orange end gul
  • 3 tyller: 1 rosentyl og 2 stjernetyller i forskellige størrelser
  • 1 sommerfugl veiner med udstikker
  • 1 spray med perlemorsglans

Dejligt udstyr, som jeg glæder mig til at prøve.

Du undrer dig måske over den store kasse, men jeg bestilte sammen med en kollega, som købte nogle større ting. Derfor blev tingene leveret i den store kasse.

torsdag den 25. august 2011

Sshhh.....



....der produceres kage!

Der er lidt stille på bloggen i disse dage, men det er fordi al min fritid går med at forberede kagen til i morgen.
Krydser fingre for et god resultat.

tirsdag den 23. august 2011

Kage undervejs


Dette ligger på mit køkkenbord klar til brug. Jeg har nemlig indfarvet fondant i aften!
På fredag er der sommerfest i Ds børnehave, og i den forbindelse har jeg lovet at tage en dekorationskage med. Så aftenerne i denne uge kommer til at gå med forberedelse af kagen. Og i aften var det altså fondanten, der blev indfarvet.
Der skal bruges mange forskellige farver, da der skal være forskellige figurer på kagen.

So stay in touch....

lørdag den 20. august 2011

Amerikansk bananbrød



I dag bagte jeg min absolut yndlings banankage. Faktisk er det slet ikke en kage, men derimod et bananbrød, men jeg tilføjer noget chokolade til opskriften, og så bliver det til en rigtig lækker kage. Den er hurtig og simpel at lave, fedtfattig og er på ingen måde tung/klæg i det.

Ingredienser:
½ dl. raspolie
200 g. sukker
2 æg
4 bananer
300 g. hvedemel
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
1 tsk. vanillesukker
½ dl. minimælk (jeg bruger som regel skummetmælk)
Hakket chokolade efter behov (jeg bruger som regel ca. 100 g. 70% chokolade. I den viste kage er det dig 100 g. 55% chokolade)

Fremgangsmåde:
Bland olie, sukker og æg sammen.
Mos bananerne og rør dem i blandingen.
Rør de tørre ingredienser sammen og put dem i blandingen sammen med mælk.
Tilsæt det hakkede chokolade.

That's it!

Bages 1 time v. 175 grader.

Netop kommet ud af ovnen

Sådan ser det ud indeni.

onsdag den 17. august 2011

Et haveprojekt

-af mange! Det er hvad jeg har brugt dagen på i dag.

Jeg har en ugentlig fridag, og jeg har brugt min fridag i dag på at lave dette:

Og hvad er det så? Spørger den kyndige læser måske. Jamen, det er en opdeling af vores skråning ud til vejen af vores grund. Nu fik jeg ikke taget et "før" billede, men forestil dig, at der hvor der nu er fliser i en vertikal bue, var der før et virvar af sammengroede stauder, græs og bunddække. Idéen er så, at bunddækket til højre for flisekanten skal bibeholdes, mens staudebedet til venstre for at ryddes. Det skal erstattes af et eller andet, som ikke er endeligt besluttet endnu, men mon ikke det ender med græs? Det tror jeg....

Det er dog et større projekt, så dagens 4 timers arbejde på skråningen var blot en begyndelse. Sagen er nemlig den, at vi bor på en højtliggende hjørnegrund med vej (og dermed skråning) på 3 (TRE!) sider! Det giver en del havearbejde ude ved vejen til gavn for alle andre end os selv, hvilket jeg er ved at være pænt træt af. Derfor har jeg forskellige projekter igang for at minimere arbejdet ude ved vejen mest muligt. Det er nemlig ikke det fedeste sted at lave havearbejde, når man har små børn rendende omkring benene!

Lad mig demonstrere arbejdsomfanget af vores skråninger:

Forestil dig, at du står på placeringen på ovenstående billeder. Ser du til venstre, ser du:

Det føromtalte staudebed, som skal væk. VÆK, siger jeg! Og det kan kun gå for langsomt.... Men desværre går det langsomt, når tiden ikke til det...

Kigger du derimod til højre i forhold til det øverste billede, ses:


En skråning med bunddække og masser af ukrudt! Bemærk, at skråningen fortsætter omkring hjørnet.
Så hvis du bevæger man dig ned til hjørnet og drejer til venstre, vil du se:


Resten af skråningen med bunddække fyldt med ukrudt! Det er vores grund et ca. en meter længere end vejskiltet. Så der er nok at gå i gang med.

Anyway, det jeg egentligt ville med denne sludder for en sladder var at illustrere, at dagens opgave blot er en meget lille del af flere større projekter. Men jeg vælger at fokusere på, at det er et skridt i den rigtige retning. Så nu vil jeg nyde resten af aftenen med vished om, at i dag nåede jeg rent faktisk noget! Og ellers vil jeg forsøge at bruge mine arme mindst muligt, for lige nu føles det, som om de slæber hen af gulvet af at bære fliserne og rykke ukrudt op!

mandag den 15. august 2011

Én af weekendens aktiviteter...

...var at høste!


Vi bor ikke selv på landet, men det gør det ene sæt bedsteforældre. D elsker at være med til at høste, ja faktisk bare at køre traktor generelt. Han spørger mange gange i løbet af året, om vi da ikke snart skal igang med at høste.

I år var så første gang L var med. Og hun syntes også, det var spændende og var med til at køre både traktor og mejetærsker, men efter ca. 3 timer (afbrudt af en kaffepause undervejs), syntes hun ikke, det var så spændende mere og kom derfor med mig ind.

Men den unge dame kunne på ingen måde falde til ro og sove sin middagssøvn, så det resulterede i en møgsur dame resten af dagen. Til sidst var hun så muggen, at hun slet ikke selv kunne styre det, og selv sutten (som normalt kan trøste for alt) var "adder". Det var dælme lang tid at skulle underholde en utrøstelig lille pige, så til sidst måtte jeg kapitulere og kalde M ind fra marken, så vi kunne komme hjem.

D sagde ingenting. Jeg tror, han kan sidde i den traktor 24 timer, uden at det gør ham noget! Hvis bare der bliver serveret lidt mad engang i mellem.

Og så lige lidt stemningsbilleder fra dagen:




Til sidst et billede af én af mine yndlingsaktiviteter: at se mine børn lege godt sammen. Jeg elsker at se på dem lege og bliver helt varm om hjertet, når jeg ser dem dele og hjælpe hinanden.



Det er i sådanne situationer, når de leger godt, at jeg får overbevist mig selv om, at vi da fint kunne have en 4-5 stykker..... (børn altså)
Lige indtil den ene knalder den anden i hovedet med et stykke legetøj, og krigen bryder ud. -Så har jeg det fint med, at vi "kun" har 2!

lørdag den 13. august 2011

Hawaiigryde

Jeg vil dele denne gryderet med jer, fordi det er en ret, som vi ofte får herhjemme, og som vi alle synes godt om (altså bortset fra D. der ikke spiser nogen former for sovse og gryderetter).
Retten er ikke nogen æstetisk skønhed, men til gengæld er den fedtfattig og smager skønt.
Opskriften er fra hjemmesiden http://www.fedtfattig.dk/:

Jeg skriver retten, som jeg plejer at lave den.

Ingredienser:
300 g svinekød i strimler, uden synligt fedt
100 g kalkunbacon i strimler
3 porrer i ringe
4 gulerødder i skiver
1 hakket løg
Evt. 1 spsk olie (jeg plejer at undlade)
2 tsk. karry
3 dl. svinebouillon
1 dl. fløde, 9%
1 spsk. Maizena
Salt og friskkværnet peber
½ ds. ananas i stykker

Serveres med ris til.

Risen koges efter anvisning på pakken.
Olien varmes i gryden, og kødet brunes heri.
Bacon, løg og karry kommes i.
Retten svitses nogle minutter under omrøring.
Porrer, gulerødder og bouillon tilsættes, og der skrues ned for varmen.
Retten simrer ca. ½ time til kødet er mørt.
Saucen jævnes med maizena rørt op med fløden.
Retten varmes igennem og smages til med salt og peber.
Ananasstykker tilsættes gryden, og retten er nu klar til servering.

Velbekomme.

Snittede grøntsager

Snittet kalkunbacon

Den færdige ret


tirsdag den 9. august 2011

Blogreklame

Via en kollage "fandt" jeg denne blog i går: Lines linier, som jeg gerne vil gøre lidt reklame for.

Jeg har endnu ikke fået læst alle indlæg, men dem jeg har læst, har bestemt fanget min interesse. Kvinden bag bloggen, Line, har 4 børn, og det interessante ved bloggen (for mig) er de mange indlæg om hverdagslivet. Bl.a. om at få familie- og arbejdsliv til at hænge sammen. Et emne, der optager mig utroligt meget, da jeg jo står lige midt i det!

Og derudover, er jeg altså en "sucker" for anekdoter om oplevelser med (mange) børn, positive som negative.

Vores selvstændige datter

Der er stor forskel på vores to børn. Både i væremåde, men også i temperament! Om det også hænger sammen med kønsforskellen, skal jeg ikke kunne sige, men L viser sig ihvertfald væsentligt mere selvstændig end D var i den alder.

Jeg morer mig ofte over, hvor hidsigt sådan et lille væsen kan blive, når tingene ikke udarter sig som forventet. Jeg forsøger selvfølgelig at skjule det, men det er altså ikke altid lige nemt.

F.eks. er hun ofte overbevist om, at hun da sagtens kan tage strømper på. En opgave hun endnu ikke mestrer, men det tilbageholder hende bestemt ikke fra at flejne ud over det alligevel.

Hun nærmer sig nu de 2 år, og blev her i ferien overbevist om, at hun nu er færdig med at lave stort i bleen. En overbevisning, der stadig holder. Vi har ikke gjort noget for at fremskynde det, men hvor er det da dejligt, at blespanden ikke lugter af l.... mere!

Her til aften besluttede hun sig så for, at nu måtte det være på tide at være færdig med det der "potte-fis", så nu vil hun sidde på toilet! Det er selvfølgelig hyggeligt nok, hvis ikke det var fordi "damen" da også skal læse Pixibøger imens! Så mor her må gladeligt sidde og holde ben, så damen har frie hænder til at læse dagens Pixi nyheder uden at hun forsvinder ned i toilettet! (Note til mig selv: få nu den toiletbræt-hjælpe-tingest ned fra loftet!)

Hun er altså en sjov "fisk" nogle gange og bidrager bestemt med megen underholdning i det lille hjem. Og jeg er også spændt på, hvor længe hun vil blive ved med at acceptere det tøj, jeg lægger frem til hende hver morgen. Indtil videre går det, men nu bliver hun jo 2 her i september, så er det nok snart slut.

D, derimod, så helst at jeg stadig gav ham al tøjet på om morgenen (hvilket jeg altså ikke gør!), og han er 4½!

Utroligt, så stor forskel der kan være på søskende.

søndag den 7. august 2011

30 års fødselsdagskage



I weekenden har vi fejret min svogers 30 års fødselsdag, og i den anledning havde jeg lavet en kage til ham som en overraskelse. Det er kun min 2. dekorationskage, hvilket nok også kan ses, men jeg er nu meget godt tilfreds med resultatet.

Kagen bestod af følgende:

Lagkagebunde fra Mette Blomsterbergs Hindbærlagkage.

1x jordbær-ribs mousse fra Den lille kage

2x Tobleronecreme fra Kinna

Kagen var smurt op med 1:1 chokolade ganache fra Himmelske kager. En portion passede lige præcist til 1 gang opsmørring af en kage af denne størrelsen.  Og så havde jeg betrukket kagen med fondant fra Specialkøbmanden iblandet marcipan (blandingsforhold ca. 60/40). Denne blanding giver godt nok en mere ru og fedtet overflade, men det smager altså væsentligt bedre end ren fondant. Og det er nu engang det vigtigste!

Endeligt brugte jeg royal icing fra Himmelske kager til den nederste kant på kagen. Denne opskrift fulgte jeg dog kun fulgt vejledende, da jeg valgte at tilsætte skovbær aroma som smag. Der skulle dog tilsættes rigtig meget for at give den mindste smag (det lykkedes nu alligevel ikke rigtigt, synes jeg), men det betød, at jeg selvfølgelig også skulle tilføje væsentligt mere flormelis for at få den rigtige konsistens.

Forløbet ses her:

Mette Blomsterbergs lagkagebund. Den er rigtig god.

Den lækre jordbær-ribs mousse smøres på.

Den lækre Tobleronecreme

Og en samlet kage. En smule skæv, men al begyndelse er svær, ik'?

1 stk. opsmurt kage

Der kom også gang i lyset.

Og sådan så den ud indeni.

Jeg synes faktisk, det hele smagte rigtig godt. Så får jeg nok styr på de små detaljer, efterhånden som jeg får mere erfaring med denne slags kager. Mit største problem var faktisk de &%¤#%&¤# "funky letters", som drillede gevaldigt meget!! Men jeg tror nu, at jeg fik koden knækket vha. husholdningsfilm, så jeg forventer, at dette bliver en nemmere opgave, hvis jeg skal brugen dem en anden gang.

onsdag den 3. august 2011

Junglekage

Jeg er helt ny i kagedekorationsverdenen. Min første erfaring gjorde jeg mig på et kursus hos Specialkøbmanden.

Resultatet ses her:






Det er tydeligt at se, at jeg er nybegynder, men sjovt, det var det!
Indholdet i kagen er "bare" en fast chokoladekage, som Specialkøbmanden leverede.

mandag den 1. august 2011

Chokolade cookies (Hummingbird)

Så er det tid til at blogge om endnu én af de opskrifter, jeg fik afprøvet i ferien. Denne gang er det chokolade cookies fra "The Hummingbird bakery kagebog". Det er en opskrift, som jeg efterhånden er stødt på en del gange på nettet, og nu skulle den afprøves!

-Jeg blev bestemt ikke skuffet. Det blev store flotte cookies med en kraftig chokoladesmag. Dog blev de ikke helt så seje i det, som de cookies man kan købe i Bilka, Føtex osv. Så når jeg skal bage dem igen, vil jeg prøve at give dem lidt mindre tid i ovnen for at se, om det tilfører dem lidt af den sejhed, som chokolade cookies, efter min mening, bør have. -For de skal helt sikkert bages igen!

Ingredienser, 12 stk.:
50 g usaltet smør
450 g mørk grofthakket chokolade
2 æg
170 g lyst muscovadosukker (jeg brugte alm. rørsukker)
1/4 tsk. vanilleekstrakt (jeg brugte ½ tsk. vanillesukker)
85 g hvedemel
½ tsk. salt
½ tsk. bagepulver

Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 170 grader.

Smelt smør og halvdelen af den hakkede chokolade over et vandbad, indtil det er smeltet.

Pisk æg, sukker og vanillesukker godt sammen med en elpisker. Hæld chokoladeblandingen i og pisk ved lav hastighed, til det er godt blandet.

Sigt mel, salt og bagepulver sammen i en separat skål, og rør det derefter i chokoladeblandingen af 3 omgange, og rør godt efter hver gang.

Endeligt, tilføjes den resterende mængde chokolade i blandingen.

Fordel 12 klatter dej på 2 bageplader med god afstand, så de har mulighed for at flyde en del ud (jeg lavede kun 10 stk.)

Bag kagerne 10-15 min. -Tjek kagerne ofte efter 10 minutter. Kagerne er færdige, når overfladen revner og skinner.

Lad kagerne afkøle en smule på pladen, inden de afkøles helt på en bagerist.

Inden de kom i ovnen....

...og efter

Close up