fredag den 21. september 2012

Efterårshygge



Det står sløjt til med bloggeriet for tiden. Jeg er bagud med et hav af indlæg. Har efterhånden en del opskrifter + en 3 års fødselsdag sidste weekend, som jeg mangler at skrive om, men det når jeg nok på et eller andet tidspunkt. Jeg troede ellers, at når jeg kom på barsel, ville jeg have masser af tid til at blogge. Det er så ikke sket endnu! Satser dog på, at jeg snart får mere tid, men indtil videre flyver tiden bare afsted med alverdens aftaler. Denne uge har f.eks. været fyldt ud med 3 års fødselsdag i børnehaven, besøg af en kollega der også er på barsel samt mødregruppe. Og ind i mellem skulle der også lige være tid til almindelige hverdagspligter, som f.eks. madlavning, indkøb og de enorme mængder vasketøj denne familie efterhånden producerer! Undrer mig hver gang over, hvordan det kan lykkes os at levere SÅ meget vasketøj, men jeg må nok bare indse, at det hører med til at være en familie på 5.

Anyway, i eftermiddag og aften har jeg været alene med ungerne, da M er ude at føjte med sit arbejde. Og faktisk har vi hygget os ganske gevaldigt. Ihvertfald så meget som det kan lade sig gøre at hygge med en hysterisk selvstændig 3 årig i huset!



Vi har haft tændt op i brændeovnen for første gang på denne side af sommerferien. Og foran den levende ild hyggede vi med puslespil kombineret med udklædningstøj. Og ja, det er D i den prikkede Cirkeline kjole ;-)

Til sidst kollapsede det dog for den lille trætte 3 årige, som endte med at græde næsten konstant. Og selvom det er efter hendes normale sengetid (som er blevet betydeligt tidligere efter børnehavestart og dermed ingen middagslur mere), SKAL hun se Disneysjov om fredagen (at hun så faktisk kun interesserer sig for det slik, der serveres, og egentligt er bedøvende ligeglad med selve tegnefilmene er så en anden sag).

Så da lille F var fodret af, blev L pakket i seng hurtigst muligt, så vi andre kunne få lidt ro! Jeg vælger så at huske den hyggelige stemning var ovenstående billede,der trods alt var til stede så længe det varede...


fredag den 7. september 2012

Så skete det endelig...

...at familien fik en ny bil! Og den var længe ventet. Egentligt havde jeg ønsket, at den skulle stå i indkørslen, inden F kom til verden (og hun er jo over 1 måned nu -hmm..), men det skete altså først i dag.

Vi fejrede nyerhvervelsen med en aftenkøretur efter lange forhandlinger med de store børn, for så gik de jo glip af Disneysjov. Men med lidt bestikkelse i form af lovning på en is, var vi alle opsatte på en tur i den store bil.

Turen gik til Juelsminde strand, hvor vi fik den lovede is og legede lidt på legepladsen. Det var ikke ligefrem en varm fornøjelse, men ganske hyggeligt alligevel.

På vej hjem nød vi solnedgangen igennem den store forrude.

Nu glæder jeg mig bare til flere køreture i weekenden, hvor den står på udflugter begge dage.

God weekend!


tirsdag den 4. september 2012

Findes der noget bedre end....

.... babys første smil?


Lille F har længe smilet ubevidst af og til, men i dag oplevede jeg de første bevidste smil. Åh, hvor moderhjertet smelter så.... Ovenstående billeder er taget under vores "samtale" her i eftermiddag. Ja, smilene var næsten umulige at fange på kamera, og det bedste billede blev (selvfølgelig) sløret. -Længe leve en mobil med en langsom udløser!

Glæder mig allerede til mange flere samtaler af denne slags og til jeg får de næste smil. Lige nu sover prinsessen dog i sin lift, så jeg må lige vente lidt...

mandag den 3. september 2012

Jeg laver lister!

I nat har F sovet igennem for første gang siden dagene lige efter fødslen. Det giver en fornyet energi, så jeg er nu i gang med at lave lister over alle de projekter, jeg gerne vil kaste mig over det næste stykke tid.

Jeg elsker lister! De giver mig en ro indeni, for når jeg har fået tingene ned på papir, rumsterer de ikke i mit hoved mere. Jeg bliver let stresset, hvis jeg konstant bliver mindet om, at jeg skal huske det ene eller det andet, men presset letter, når det er skrevet ned, for så skal jeg jo bare kigge på listen.

Derudover, er det for mig en kæmpe tilfredshed, når jeg kan strege ting på listen.
Derfor er jeg stor fan af lister.

Jeg har derfor nu allieret mig med et ringbind med papir og er i gang med at fylde den med følgende:


  • En to do liste (selvfølgelig) indeholdende diverse husprojekter, opgaver osv. store som små
  • En liste over maden til Ls kommende 3 års fødseldag
  • En liste over Fs barselsgaver (egentligt bare en opremsning, hvor der ikke skal streges noget, men nu er det skrevet ned, så alle gaverne ikke behøver at ligge fremme mere, og jeg kan begynde at bruge af tøjet)
  • En liste over alle de ting jeg skal købe næste gang jeg skal i Ikea (har alle ikke sådan en liste?). Når jeg kommer i tanke om ting i hjemmet, som vi mangler, og som burde kunne købes i Ikea, bliver det skrevet ned, for ellers glemmer jeg det igen.
  • En madplan
Og sidst men ikke mindst:
  • En indkøbsliste til aftenens ugentlige indkøb.
    • Da vi stadig ingen bil har (nævner jeg det ofte?), er det ekstra nødvendigt med planlægning af indkøb.
Nu glæder jeg mig bare til at kunne begynde at strege ting på to do listen...

søndag den 2. september 2012

En søndag herhjemme

Vi har været i haven i dag. Børnene har hygget med forskellige lege bl.a. at lave mad i sandkassen, som de altid leger godt sammen om og M og D har tilbragt lidt tid med at snakke om, hvad der er inde i en bil (og nej, vi har endnu ikke fået ny bil! Vi har lånt farmor og farfars, da den kan rumme 3 autostole)



Vi har også fået taget hul på projekt "Nyt hegn". For et par uger siden modtog vi materiale til et saml selv hegn, som har ligget ude foran huset siden, hvilket har betydet, at det desværre allerede nu er mærket af vind og vejr. Derfor skulle det i dag en tur i garagen, så det kan tørre, inden vi skal i gang med at male det.

Vores garage ser derfor nu sådan ud:

Og det lykkedes os kun at vælte det hele 1 gang. Ren dominoeffekt!


Det var dejligt at få taget hul på projektet, selvom vi ikke nåede så langt, så er starten nu gået. Jeg er mester i at starte projekter op, knap så god til at få dem afsluttet, men arbejder på det! I snart et års tid har udsigtet fra stuevinduerne set sådan ud:



Hvilket jeg er ved at være pænt træt af! Vi bor meget åbent, så alle der kommer forbi ude på vejen har direkte udsyn til vores stuen/alrum efter det eksisterende pileflet blæste ud i en vinterstorm først på året. Endnu en motivationsfaktor for at få gang i projektet.

Bagefter gik M og børnene i gang med at få afsluttet et andet projekt, nemlig at få lagt fliser på terrassen. De har været taget op, da fugerne i husmuren har været repareret. Det lykkedes desværre ikke at få projektet afsluttet pga. vejret, men de kom da et godt stykke mod målet.



Senere på eftermiddagen sænkede mørket sig og det begyndte at regne. Fornemmelsen af efterår indfandt sig, og det blev "fejret" med stearinlys på bordet. For første gang i mange måneder.



Velkommen efterår!

lørdag den 1. september 2012

Hjemmelavet pizza



Hjemme hos os får vi ofte hjemmelavet pizza. Både fordi det er noget, børnene kan lide, men derudover er det også en ganske fin måde at få brugt diverse rester på.

I går var der så igen pizza på menuen. Jeg bruger altid den samme opskrift til dejen, da den er nem og hurtigt, og jeg synes, den giver et godt resultat:

350 g mel (jeg blander gerne hvedemel og én eller anden type fuldkornsmel f.eks. 200-250 g. hvedemel og resten fuldkorn).
2 dl. lunken vand
25 g. gær
1 tsk. salt
2 spsk. olie

Opløs gæren i den lunkne vand og tilsæt de resterende ingredienser. That's it! Jeg bruger gerne røremaskinen, så tager det ikke mange minutter.

Gårsdagens eksempler (som ses øverst) blev f.eks. med rester af suppehorn og diverse grøntsager.
Vi fik brugt alle vores rester og børnene fik noget, de kunne lide til aftensmad. Ren win-win!

Den hurtigt rørte dej. Denne gang bestående af 250 g. hvedemel og 100 g. fuldkorns speltmel