søndag den 28. april 2013

Om trusler der giver bagslag

I dag skulle være en hyggelig dag herhjemme, hvor vi skulle nyde det dejlige vejr i haven. Desværre endte det med at blive en dag fyldt med konflikter, både mellem børn og voksne og børnene imellem. Ærgerligt at skulle spilde en dag på det, men sådan blev altså det i dag.

Sidst på eftermiddagen siger M for sjovt til børnene, at nu er vi ved at være så trætte af dem, at vi overvejer at sende dem i en kasse til Kina. L spørger flere gange ind til den her kasse, og M kører den længere ud og begynder at fortælle detaljeret om, hvordan det skal foregå.

Ved sengetid var det Ms tur til at putte og efter en godnatsang, bryder L grædende sammen. Først var vi temmelig uforstående, men grunden viste sig at være fordi hun var så skuffet over, at hun ikke skulle til Kina! Så hun har altså grædt sig selv i søvn i aften, for den var lidt svær at redde for forældrene.....

Den så vi ikke lige komme.... håber, hun har glemt det i morgen, ellers må faderen på banen, for det var ham der startede ;-)

torsdag den 25. april 2013

TUC kage



Min mor bager ofte denne simple, men lækre kage. Og da hun i dag kom på besøg, havde hun den med, så derfor synes jeg, det var på tide, at den også kommer på bloggen.

Den er simpel, men rigtig lækker. Kan serveres med is evt. softice, men i dag valgte vi flødeskum, hvilket også fungerer godt.

Ingredienser
3 æggehvider
200 g. sukker
1 pakke knuste TUC kiks
1 håndfuld hakkede nødder eller mandler
1 tsk. bagepulver

Æggehviderne piskes sammen med sukkeret, og de resterende ingredienser blandes it. That's it!

Kagen bages i en rund springform (20 cm.) belagt med bagepapir ved 175 grader i 25-30 minutter.

Resten af den hele kage.

onsdag den 24. april 2013

Følg mig via Bloglovin



Nu kan bloggen også følges via Bloglovin. Jeg har ikke helt gennemskuet, hvad det går ud på endnu, men i forbindelse med lukningen af Google Reader, er Bloglovin åbenbart blevet det nye "sort" i Blogland, så jeg har nu besluttet mig for at bevæge mig derover. Altså stille og roligt, ik'?

Kommer I med?

http://www.bloglovin.com/blog/5279905


<a href="http://www.bloglovin.com/blog/5279905/?claim=qrzjvvdxkph">Follow my blog with Bloglovin</a>






fredag den 19. april 2013

Makronmuffins



I dag har jeg været på besøg på mit arbejde, bare sårn for at de ikke skal glemme mig helt, inden jeg vender tilbage fra barsel om en 3 måneders tid. Det falder altid i god jord at medbringe lidt kage, når man kommer på besøg, og i dag havde jeg valgt at tage disse makronmuffins med. De faldt heldigvis i meget god jord, så på opfordring deler jeg nu opskriften her.

Jeg har bagt dem mange gange, for de er super lækre :-)

12 stk.
Ingredienser
3 æg
250 g. sukker
1½ tsk. mandelessens
125 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 spsk. oliemargarine
½ dl. mælk (jeg bruger skummetmælk)
125 g. groft knuste makroner
50 g. groft hakket mørk chokolade (jeg bruger 70 %)

Pisk æg, sukker og mandelessens til en tyk og cremet æggesnaps. Bland mel med bagepulver og vend det i æggemassen sammen med oliemargarine og mælk. Vend forsigtigt makroner og chokolade i dejen og fordel dem herefter i muffinforme (jeg bruger altid papirforme i en metalform)

Bages ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Sådan ser de ud, inden de kommer i ovnen.



fredag den 5. april 2013

Påsken 2013

Jamen se nu der! Der kommer lige et indlæg... jow jow lidt har jo også ret, for det er jo længe siden sidst, I know. Men jeg vil gerne dokumentere sidste uges påskeferie, som på mange områder var ganske hyggelig, og så må jeg jo til tasterne.

Jeg startede ferien med at tage de to store børn med en tur til Odense for at besøge en veninde fra gymnasiet, som har jævnaldrende børn. Udover at hygge med flere af veninderne fra gymnasiet, havde turen også et andet formål; nemlig at få nogle skoldkopper med hjem! Jeg har ellers ikke tidligere ville opsøge sygdommen, fordi den jo nok skulle komme af sig selv fra daginstitutionerne, men altså det er jo så ikke sket endnu. Og D fylder snart 6, så jeg synes egentligt, det er ved at være på tide at få det overstået. Og skulle det ske, mens jeg stadig er på barsel, ville det bare være fino. Men lad os nu se. I morgen er det 14 dage siden, og vi har ikke set så meget som en plet endnu, såå....

Om søndagen var hele familien en tur i svømmehallen sammen med resten af Horsens (hmm..). Det var kun 2. gang, F var med i svømmehallen, men hun stornød det alligevel. Det er så dejligt at se, hvordan de 3 søskende, alderforskellen til trods, nyder at være sammen og nyde det våde element.

Mandag-onsdag var M på arbejde, så jeg havde allieret mig med nogle legekammerater for at D og L ikke skulle ende i totterne på hinanden! Det var primært legekammerater til D, da L kun lige et begyndt på det der med legeaftaler. Men nu er sagen den, at L, lige siden hun blev født, har troet, at hun er ligeså gammel som D, så hun holder sig bestemt ikke tilbage! Og heldigvis er D og hans kammerater gode til at tage hende med i legen. Så vi havde 3 rigtig hyggelige dage. Både med legeaftaler, men vi fik også tid til at nyde det dejlige vejr bl.a. med en tur på en legeplads i byen.

Helligdagene blev brugt på et besøg hos hvert sæt bedsteforældre, en tur i Legelandet i Vejle sammen med gode venner for derefter at afslutte ferien med at tage en tur i Bygholm Park i Horsens.

Hvorfor vi aldrig er taget i Bygholm Park før, begriber jeg ikke. Det ligger jo så tæt på. Altså M og jeg har da gået igennem mange gange, men efter vi har fået børn, har vi ikke tænkt på at tage derind. Aner ikke hvorfor, for det var bare den dejligste dag. Nu gjorde det fantastiske vejr jo også det hele meget mere idyllisk, men altså vi hyggede os max med at fodre ænder (og gæs! -dem var jeg nu ikke så pjattede med. De hvæsede af mig. Hvad sker der for det?). Derudover er der en supergod legeplads med forhindringsbane, træningsredskaber, svævebane, labyrint, vipper, gynger og meget mere.

Er det tid til billedspam, siger du? Ok...

Tju hej hvor det går...

Så er den lille familie på tur



Armen det er jo smukt, hva'?

Og så skulle der fodres ænder


Ænder på glatis havde høj underholdningsværdi. De skøjtede jo rundt efter maden.

Og så de f...... gæs! De er da nogle hidsige bæster sådan nogle, er de ikke?

Der blev brugt lang tid på forhindringsbanen.
Der er bl.a. en lang række bomme, som der gik sport i at forcere hurtigst muligt for D.


"Løbebåndet" på legepladsen


L skulle også slå kolbøtter, men der skulle lige lidt hjælp til.


Til sidst kom hun dog også rundt.

Dagen blev afsluttet med hjemmelavede pizzaer. Og det kom der dem her ud af:

Ls hjertepizza

Ds traktorpizza