torsdag den 9. maj 2013

Hyggedag herhjemme

Jeg mener, vejrudsigten lovede regn for Kristihimmelfartsferien inden helligdagenes start, men indtil videre har vejret da vist sig fra sin bedste side. Ihvertfald her hvor vi bor!

Derfor har vi nydt vejret herhjemme i haven i dag med forskellige opgaver bl.a. har jeg taget kampen op mod mælkebøtter i græsplænen, jeg har beskåret lavendler (hvilket er lige sent nok, for de var allerede begyndt at skyde), og L fået taget støttehjulene af sin cykel og derefter øvet sig i at cykle igen og igen...

Dagens højdepunkt var en tur på losseren med far. Både D og L nyder at hjælpe far med at fylde trailer eller bil og derefter køre på losseren og hjælpe med at tømme den igen. Vi ejer (desværre) ikke en trailer selv, selvom vi tit har store mængder haveaffald, men heldigvis har vi nogle naboer, der vedvilligt stiller deres trailere til rådighed, så i dag fik vi en fyldt en trailer med top på.

Mens de arbejdede udendørs, og F tog sig en lur, så jeg mit snit til at afprøve en ny bolleopskrift, så der var friskbagte boller til eftermiddagskaffen. Valget faldt på disse lækre gulerodsboller.

Lige da de skulle til at afsted på lossepladsen, fik D besøg at én af sine klassekammerater, og drengene ville gerne med M på losseren. Efter lidt overtalelse blev L hjemme hos mig, hvor hun fik lov til se lidt tegnefilm, mens jeg færdiggjorde bollerne. Og da de kom hjem igen hyggede vi med de friskbagte boller og en lækker jordbær/hindbær/blåbær/banan smoothie.

Alt i alt en dejlig dag..

L øver og øver. Hun er der ikke helt endnu, men hun er meget ivrig, så jeg er sikker på, det snart lykkes

I cykelpauserne blev der lavet mad i "udekøkkenet"

Lille F kom også i haven og nød at ligge i sansegyngen. Det var ekstra sjovt sammen med storebror, men hun lå der også meget længe alene. Vi var forbi gyngen en gang i mellem for at give den et lille skub, og så lå hun ellers bare helt stille og kiggede med et smil på læben.

Så er kampen taget op! -Mod mælkebøtterne altså! Og der var altså væsentligt flere end det ses her.
Tulipanerne fangede jeg bare lige med kameraet, da jeg går og glæder mig til, at de meget snart springer ud.

I øjeblikket fylder denne hule en stor del af stuen, og børnene brugte det meste af formiddagen + sidst på eftermiddagen på at lege derinde. Først var det et familiehus og til sidst var det en hundekennel. Kønt er det ikke, men jeg nænnede ikke at bede dem om at pakke sammen, for nej hvor de hyggede sig.


Follow on Bloglovin

Gulerodsboller



Jeg har i dag bagt disse lækre gulerodsboller for første gang. De blev faktisk rigtig gode. De er nemme, sunde og fedtfattige. Så what's not to love?

Opskriften er fra bogen "Sund og slank mad for hele familien" af Bente Nissen Lundsgaard.

15-20 stk. (jeg fik 17 stk. af en portion)

Ingredienser:
300 g. (5 dl.) grahamsspeltmel eller fuldkornshvedemel (jeg brugte fuldkornshvedemel)
3 dl. fromage frais eller A-38 0,1% (jeg brugte A-38 0,1%)
2½ dl. lunkent vand
25 g. gær
100 g. fintrevne gulerødder
2 tsk. salt
1 spsk. olie
Ca. 425 g. (7 dl.) hvedemel

Fremgangsmåde:
Rør speltmelet med fromage frais og lad det trække i 15 minutter. Rør lunkent vand i. Udrør gæren heri. Rør gulerødderne i. Tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen smidig og stil den tildækket til hævning i ca. 1 time.
Form 20 boller, og lad dem efterhæve i 15 minutter. Pensl bollerne med vand, og bag bollerne ved 200 grader på midterste rille i 20-25 minutter.

Inden de kom i ovnen

Close up af den færdige bolle

Serveret med let smeltet smør. Mums!


Follow on Bloglovin

søndag den 5. maj 2013

Daimmuffins med hindbær



Jeg vil anbefale at prøve disse lækre muffins. Opskriften er oprindeligt fra Spis Bedre, som jeg har fundet for længe siden, men jeg har udskrevet den, så den nu er blevet en fast bestanddel af min opskriftmappe.
På tirsdag får jeg besøg af min mødregruppe, så jeg besluttede mig for, at det nu var på tide at få bagt dem igen.

Ca. 16 stk. (jeg fik 13 stk.)

Ingredienser:
150 g. smør
2 dl. sukker (170 g.)
3 æg
3 dl. hvedemel (180 g.)
2 spsk. kakao
1 tsk. bagepulver
1 pose Daimkugler (100 g.)
32 hindbær (ca. 150 g.) evt. frosne

Fremgangsmåde:
Sæt ovnen på 225 grader.
Rør smør og sukker luftigt. Bland æggene i, et af gangen, og rør kraftigt indimellem. Bland mel, kakao og bagepulver, og rør det i massen. Bland det til en glat dej. Rør Daimkuglerne i.
Fordel dejen i muffinsforme og tryk to hindbær i midten af hver muffin.
Bag muffinsene midt i ovnen i ca. 12 minutter, og lad dem afkøle på den rist.

Note: I dag lykkedes det mig ikke at anskaffe Daimkugler, så jeg brugte grofthakket alm. Daim. Jeg synes dog ikke, de bliver helt ligeså lækre som med Daimkugler, da smagen af Daim ikke er nær så kraftig.

Inden de kommer i ovnen

-Og efter. Mums!



Follow on Bloglovin

lørdag den 4. maj 2013

Majhygge

I dag har vi nydt det dejlige, omend lidt blæsende, vejr herhjemme i haven. Begge store børn har haft en ven på besøg, så den har stået på græsklipning, sæbebobler, farvekridt på fliserne, is og meget mere.
Nedenstående billeder beskriver dagen meget godt.

Sæbebobler

Nintendo DS

Street art

Forårstegn vol. 1

Forårstegn vol. 2

Der er kommet liv i (nogle af) krukkerne

Hele banden spiser is

En træstub mistede "tøjet"
Og hvad lavede lille F så, spørger du? (som i øvrigt ikke er så lille mere. 9 måneder nu! -Hva' ba??)
Udover at tage en god lang middagslur, hjalp hun far med at arbejde:

Pletterne i panden skyldes i øvrigt rester af en omgang skoldkopper. Mere om det i et andet indlæg.

FORTSAT GOD WEEKEND!