onsdag den 13. november 2013

Regnbuekage og Legelandet



I søndags tilbragte vi eftermiddagen i Legelandet i Vejle sammen med Ds klasse, 0.A. Til de af jer, der ikke kender Legelandet, kan jeg fortælle, at det er en stor hal fyldt med forskellige hoppeborge, legetårne og spillemaskiner. Der er lange borde stillet op, hvor man kan nyde sin medbragte mad og så kan ungerne ellers bare slå sig løs, til de ikke kan mere.

Til dagen i Legelandet var der blevet efterspurgt frivillige kagebagere, hvilket jeg meldte mig til. Det betød at jeg kastede mig ud i denne "Regnbuekage", som jeg har døbt den, eller "Zapp zapp kage", som de andre forældre døbte den. Egentligt er det "bare" en grøn giftkage, men jeg besluttede mig for at gøre den lidt mere spændende med en masse farver.

Den smagte rigtig godt, men det er noget af en kaloriebombe, så den egner sig fint til at tage med til store forsamlinger, så man ikke selv spiser for mange stykker :-)

Jeg fulgte denne opskrift, og skriver opskriften som jeg lavede den:

Ingredienser
500 g. margarine
750 g. sukker
500 g. hvedemel
6 æg
3 tsk. bagepulver
3,5 dl. vand
5 tsk. mandelessens
Forskellige pastafarver

Glasur:
Flormelis med vand og kakao.

Fremgangsmåde:
Margarine blødgøres og sukker røres i. Æggene deles, og 1 æggeblomme røres i ad gangen, hvor der røres/piskes kraftigt imellem hver.

Melet sigtes og blandes med bagpulver og efterfølgede vand og mandelessens. (det er så også her, den oprindelige opskrift siger, at man skal tilføje frugtfarve).

Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt i dejen. 

Piskede æggehvider og dejen klar til at blive rørt sammen.


Dejen deles i 4 og hver del farves i en forskellig farve. Hver dejdel hældes i en sprøjtepose (evt. en frysepose, hvor der klippes hul i hjørnet), og arverne sprøjtes på skift ned i bradepanden som striber. Når 1. lag er sprøjtet i bradepanden, lavede jeg striber ovenpå igen, hvor ikke to ens farver ligger ovenpå hinanden.

De ubagte regnbuestriber i bradepanden.


Jeg brugte den største bradepande, jeg ejer, som fylder hele ovnen, og kagen passede fint i størrelse 
Bages ved 175 grader C. alm. ovn i ca. 40 minutter i den nederste halvdel af ovnen. 
Den afkølede kage pyntes med chokoladeglasur.
Kagen, da den netop var kommet ud af ovnen.

Note: nu har jeg kun prøve at bage kagen på denne måde, men jeg kunne forestille mig, at kagen ville blive mere luftig, hvis man ikke putter den i en sprøjtepose, da sprøjteposen må gå ind og påvirke de luftige æggehvider, der forsigtigt vendes i dejen.

Farvesammensætningen imponerede både forældre og børn, så nej, vi fik ingen rester med hjem!


Nå, men tilbage til det der Legeland. Vi var afsted alle mand og alle havde en rigtig hyggelig dag. Desværre havde jeg overanstrengt min ryg om lørdagen, så jeg kunne ikke være med i hoppeborgene, men sad det meste af tiden og snakkede med de andre forældre ved kaffebordet. Så M fik tjansen med at holde styr på F, og hun holdt sig bestemt ikke tilbage! Hun er for alvor kommet i gang med at gå, så fuld fart på hende rundt i Legelandet og også gerne op i samtlige hoppeborge!

D og L havde også en fest! Det var dejligt at se, hvordan de begge havde det sjovt sammen med deres venner hele dagen. Vi så ikke meget til dem, for nøj hvor de hyggede!

Så alt i alt en rigtig god dag, hvor forældrene både fik tid til at snakke og lege med børnene. Jeg tror specielt racerspillene og airhockey faldt i god jord hos nogle af fædrene (inkl, vores egen).

Nedenstående et billedpotpourri fra dagen:

Lille F havde en fest

D havde en fest

L havde en fest

Og sidst men ikke mindst: M havde en fest!

Follow on Bloglovin

mandag den 4. november 2013

Der kom en storm forbi

Sidste mandag kom der da lige et friskt vindpust ind over Danmark, må man sige!

Jeg får ikke fulgt alt for godt med i medierne for tiden, så jeg havde ikke liiige hørt om stormen, indtil jeg mandag morgen læser de store overskrifter EFTER jeg er mødt på job! Super fedt, når nu vi havde følgende stående udenfor: havestole, fuglehus, børnestole, bord/bænkesæt, grill, et sandkasselåg af plastik + åbenbart en pose med grillkul (sidstnævnte finder jeg ud af under stormen).

Jeg tog derfor en rask beslutning og tog lidt tidligere hjem fra job i håb om at kunne nå at redde en smule, inden det fløj af pommern til! Det lykkedes mig heldigvis. Da jeg kom hjem var stormen godt i gang, men jeg fik båret samtlige løse dele ind i skuret, værkstedet, garagen eller hvor jeg nu lige kunne finde plads. Da jeg kommer om på én af terasserne, er overtrækket til Webergrillen allerede fløjet af og posen med kul er fløjet ud på terrassen. Jeg tænker, at hvis jeg sætter betrækket på Weberen igen og lægger et par mursten ovenpå, så går det jo nok. Det gjorde det så ikke, kunne jeg senere konstatere.

Om mandagen er jeg begyndt at gå til forældre/barn gymnastik med lille F fra 16-17. Det var så også lige det tidspunkt, hvor stormen valgte at slå til her hvor vi bor. Og ja, det stormede da pænt meget, da vi kom ud fra hallen. Lille F tog det i stiv arm, men snappede lidt efter vejret, da hun fik et friskt vindpust ind i ansigtet på vej hen til bilen.

Da vi kommer hjem konstaterer jeg så, at der åbenbart også stod en parasol på terassen, som jeg ikke registrede, da jeg styrtede rundt og pakkede ting sammen. Den lå ned nu, og Weber var igen uden betræk og nu også uden låg. Heldigvis lå det pænt ved siden af grillen, og der blev de under stormen. Jeg nåede dog at blive en anelse nervøs, da terrassen ligger lige ud til nogle store vinduespartier.

Som aftenen gik fulgte vi med i medierne og kunne se, hvordan man var ramt andre steder i landet. D fulgte ivrigt med, og vi fik nogle gode snakke om, hvad det var der skete. Som tidligere nævnt er han en følsom gut, så jeg var lidt nervøs for, om han ville kunne falde i søvn og sove natten igennem. Det gik heldigvis uden problemer. Tror det er vigtigt at få bearbejdet sådanne emner, så det ikke virker skræmmende, og så han ikke ligger og spekulerer på en masse uafklarede spørgsmål.

Anyway, vi slap fra stormen uden nogle skader. Heldigvis. For det var jo ikke alle i landet, der var så heldige...


Follow on Bloglovin

fredag den 1. november 2013

Sidste weekends kreative indslag

Nu når en ny weekend er lige på trapperne, må jeg vist hellere få skrevet om, da jeg var i mit kreative hjørne sidste weekend.
Anledningen var min svigerindes 40 års fødselsdag, hvor vi havde en sang med. Jeg er generelt ikke så kreativ (hverken syer eller maler), så jeg måtte finde på en sangskjuler, som selv jeg kunne kreere.
Valget faldt på nedenstående specieldesignede græskarhoved. Der blev lavet 13 huller bag på græskarhovedet, hvor der blev stukket nogle sange betrukket med stanniol. Resten af sangene kom serveringen ind med i hånden.
Heldigvis faldt vores indslag i god jord hos fødselaren. :-)
Rigtig god weekend!
Follow on Bloglovin