mandag den 1. august 2011

Chokolade cookies (Hummingbird)

Så er det tid til at blogge om endnu én af de opskrifter, jeg fik afprøvet i ferien. Denne gang er det chokolade cookies fra "The Hummingbird bakery kagebog". Det er en opskrift, som jeg efterhånden er stødt på en del gange på nettet, og nu skulle den afprøves!

-Jeg blev bestemt ikke skuffet. Det blev store flotte cookies med en kraftig chokoladesmag. Dog blev de ikke helt så seje i det, som de cookies man kan købe i Bilka, Føtex osv. Så når jeg skal bage dem igen, vil jeg prøve at give dem lidt mindre tid i ovnen for at se, om det tilfører dem lidt af den sejhed, som chokolade cookies, efter min mening, bør have. -For de skal helt sikkert bages igen!

Ingredienser, 12 stk.:
50 g usaltet smør
450 g mørk grofthakket chokolade
2 æg
170 g lyst muscovadosukker (jeg brugte alm. rørsukker)
1/4 tsk. vanilleekstrakt (jeg brugte ½ tsk. vanillesukker)
85 g hvedemel
½ tsk. salt
½ tsk. bagepulver

Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 170 grader.

Smelt smør og halvdelen af den hakkede chokolade over et vandbad, indtil det er smeltet.

Pisk æg, sukker og vanillesukker godt sammen med en elpisker. Hæld chokoladeblandingen i og pisk ved lav hastighed, til det er godt blandet.

Sigt mel, salt og bagepulver sammen i en separat skål, og rør det derefter i chokoladeblandingen af 3 omgange, og rør godt efter hver gang.

Endeligt, tilføjes den resterende mængde chokolade i blandingen.

Fordel 12 klatter dej på 2 bageplader med god afstand, så de har mulighed for at flyde en del ud (jeg lavede kun 10 stk.)

Bag kagerne 10-15 min. -Tjek kagerne ofte efter 10 minutter. Kagerne er færdige, når overfladen revner og skinner.

Lad kagerne afkøle en smule på pladen, inden de afkøles helt på en bagerist.

Inden de kom i ovnen....

...og efter

Close up

4 kommentarer:

  1. Hej Frk. Struds

    Tak for din kommentar på mit blogindlæg om Månedens opskrift. Jeg har fjernet blogindlægget, da det IKKE var meningen, at billede OG opskrift skulle være en kopi og da slet UDEN at gøre mig opmærksom på det. Tak fordi du gjorde mig opmærksom på det.

    Dejlige cookies. Dem har jeg også lavet og er vild med Hummingbird bogen.

    Kh Camilla

    SvarSlet
  2. Hej Camilla

    Det var så lidt. Ærgeligt, at du ikke var blevet gjort opmærksom på det. Det er ellers en god idé med månedens opskrift

    Og tak til dig for en rigtig god blog. Jeg er fast læser :-)

    SvarSlet
  3. Ja, det var lidt ærgeligt, synes jeg. Specielt fordi jeg selv prøver at linke alt det jeg kan komme til, for ikke at tage æren for noget jeg ikke selv har opfundet. Men det var pænt af dig lige at skrive. Jeg har nu lavet et indlæg om at folk bare kan sende en opskrift.

    Tak fordi du er fast læser og synes om bloggen. Det glæder mig. Jeg er sevlfølgelig også fast læser af din nu, så jeg kan følge med i dit univers (som jeg slet ikke vidste fandtes før du skrev :-)

    Kh Camilla

    SvarSlet
  4. Jeg er også helt ny blogger. Men har læst med i lang tid.

    Og tak fordi du har tilmeldt dig som fast læser.
    Nu har jeg 9 ;-)

    SvarSlet