mandag den 14. oktober 2013

Efterår! -Og en tur til København

Jeg ææælsker efterår! Næstefter forår, er det klart min yndlingsårstid. Jeg elsker farveskiftet, de gyldne farver og det helt specielle lys på et flot, solrig efterårsdag. Desværre har der i år ikke været så meget tid til at nyde vejret ved at være ude i det, men jeg håber det kommer, inden det bliver alt for koldt.

Faktisk lavede jeg et indlæg om selvsamme emne for to år siden, der er bare et eller andet, der påvirker mig ved efteråret. Det er endnu smukkere i USA, da bladene spænder over en større farvepalette end herhjemme, men Danmark er nu heller ikke værst.

I denne weekend har jeg dog endelig været ude og lufte ørerne lidt. 
Lørdag stod den på mor-tid i København. Ja, tak, DET var tiltrængt!! Jeg havde en aftale med 5 piger fra gymnasiet, som jeg mødes med ca. 2 gange årligt. Det er altid super hyggeligt, men jeg var faktisk tæt på at aflyse denne gang, da den seneste tid har været præget af markant mangel på overskud bl.a. pga. søvnmangel kombineret med hverdagsstress med for mange jern i ilden. Men hvor er jeg dog glad for, at jeg alligevel tog afsted! Alene togturen derover var jo ren zen! Jeg havde bestilt plads i stillekupéen, hvor jeg nød at sidde uforstyrret og kigge ud over landskabet eller læse i min bog. Ingen børn eller mand, der kaldte. Bare mig, ahh…..

Da jeg kom derover startede jeg med at konstatere, at jeg havde glemt mit kamera, men fik da knipset et par billeder med mobilos.

Indgangen til Tivoli
  
Inden jeg skulle mødes med tøserne, var der tid til et hurtig strøgtur på vej hen til Storkespringvandet, hvor vi skulle mødes. På turen fra Hovedbanegården til Strøget, kunne jeg nyde indgangen til Tivoli, hvor Halloween stemningen var i top. En dag må jeg ind i Tivoli og opleve det.

Jeg nåede lidt shopping til mig selv og fik købt lidt souvenirs til D og L, inden jeg forvildede mig ind i Disneybutikken lige ved Storkespringvandet. Armen…. Jeg kunne jo købe mig fattig derinde! Det følte jeg også lidt, at jeg gjorde, selvom jeg begrænsede mig til 4 ting. 2 fine krus, som ungerne fik, da jeg kom hjem samt to små gaver til den kommende pakkekalender.

Prinsesser i Disney butikken.
Det blev jeg nødt til at forevige til ære for L (der for alvor er trådt ind i prinsesseperioden, suk...)

Jeg mødtes med tøserne, og vi fik frokost på en fin lille café, men da det jo er efterårsferie, var der pænt proppet på spisestederne omkring Strøget. Det lykkedes også dog at finde et sted (med mange mennesker!), inden vi tog turen forbi Mette Blomsterbergs butik i Grønnegade (efter mit ønske).


Selvom jeg ikke får bagt så meget for tiden, er det stadig min store interesse at bage og specielt at afprøve nye opskrifter, og jeg glæder mig til, at jeg engang (snart!) får overskud til at afprøve nye opskrifter igen. Derfor var det mit store ønske at komme forbi Blomsterbergs butik, når jeg nu var i København. Det er da også en vældig fin lille butik, hun har der. For tiden er den dog godt skjult bag et kæmpe stillads til facaderenovering, så den var en smule vanskelig at finde.

Der var et udvalg af egne produkter (både kageredskaber og specielle ingredienser), egne bøger samt selvfølgelig kager efter egen opskrift. Jeg ved ikke, om det var fordi, vi kom lige inden lukketid, men jeg synes ikke udvalget var enormt stort. Og så savnede jeg nogle caféborde, hvor man kunne nyde kagerne. Om der plejer at være det ude på fortovet, når det ikke lige er fyldt op af stillads, skal jeg ikke kunne sige, men der var ihvertfald ingen borde at se i lørdags. En smule ærgerligt, synes jeg.

Høsten fra Blomsterbergs: Søde kys med lakrids, lille fordybet kagespatel, frysetørrede jordbær, en trøffel og en muffin. (Kagerne, må I tænke jer til!)

Næste gang jeg kommer til København, vil jeg helt sikkert en tur til ”La Glace”, men der var desværre for meget kø til at jeg ville bruge tiden på det i lørdags.


Resten af dagen stod på tøsehygge hjemme hos en af pigerne, inden turen igen gik mod Jylland i tog. Denne gang dog ikke helt så zen. Mor var træt!

Til sidst vil jeg dog lige tilføje det billede, der pt. pryder mit skrivebord på computeren.


Er det ikke fantastisk?

Follow on Bloglovin

2 kommentarer:

  1. Åh, jeg elsker også efterår! Sikke en dejlig oplevelsesrig dag :-)

    SvarSlet