onsdag den 19. marts 2014

Lækre banan, peanut butter og kokos bidder
I fredags fyldte jeg 36 somre. Vi fejrede dagen i søndags sammen med min familie hjemme hos min bror og hans familie. Han har nemlig fødselsdag 2 dage før mig, så vi slår vores fødselsdage sammen hvert år, og skiftes til at lægge hus til. Da vi i år skulle være hos dem, stod de for frokosten, mens jeg medbragte kage og frugt til eftermiddagskaffen.

Dejligt med en anledning til at bage.:-)  Dem har der ikke været så mange af her på det sidste, da jeg jo, som bekendt, forsøger at føre en lidt sundere livsstil. Så jeg har ikke bagt nogle ”bare fordi” kager i weekenderne længe.

Jeg gik derfor i gemmerne efter nogle af de utallige uafprøvede opskrifter, jeg har liggende, og besluttede mig bl.a. for disse bananhapser fra Twin-food. De var egentligt tiltænkt som en lille ekstra ting på bordet, for jeg var lidt skeptisk over, om de nu også var gode. Det er altid med en smule spænding, jeg serverer uafprøvede opskrifter for gæster, og specielt disse kager havde jeg lidt svært ved at afstemme mine forventninger til. Måske netop derfor, glædede jeg mig meget til at prøve opskriften.

Og jeg blev heldigvis positivt overrasket, for det var en rigtig lækker lille mundfuld! Jeg smurte et ganske tyndt lag peanutbutter på, da jeg frygtede at smagen ellers ville blive for dominerende i forhold til smagen af banan i kagen. Og mængden var helt tilpas, synes jeg.

Ingredienser (ca. 15 bidder):
2 bananer
2 æg
4 spsk mel (jeg brugte mandel mel)
1/2 dl kokosmel
1-1 1/2 dl peanut butter
100-150 gram mørk chokolade
Hakkede nødder og frysetørrede blåbær til toppen

Fremgangsmåde
Mos bananerne i en skål.
Kom æg ved og pisk det godt sammen.
Tilsæt kokos- og mandelmel og bland det hele til en ensartet masse.
Hæld massen i en form (ca. 20 x 20)
Bag den i ovnen i ca. 15 min ved 200 grader

Lad kagen køle lidt af og smør derefter peanut butter udover kagen.
Kom kagen i køleskabet og smelt chokoladen imens
Hæld den smeltede chokolade udover peanut butter laget
Drys med hakkede nødder og fx frysetørrede bær (jeg brugte frysetørrede blåbær)
Kom kagen i fryseren og lad chokoladen størkne.
Den færdige kages skæres ud i små bidder.

Velbekomme!Follow on Bloglovin

2 kommentarer: