torsdag den 6. november 2014

Halloweenfest 2014

I fredags var vi til Halloweenfest i Ls børnehave. Festen var udelukkende arrangeret af frivillige forældre, uden tilstedeværelse af de ansatte og afholdtes udenfor børnehavens lukketid. Tidligere har jeg også været med til at arrangere festen, men i år deltog jeg ”kun” som forælder og havde planer om "bare" at slappe af og nyde. Dog havde jeg meldt mig som kagebager, men mere om det senere.

Vi havde alle 3 børn med, og jeg var på forhånd spændt på, om det nu også ville være muligt for os at føre en samtale og hygge os med de andre forældre, uden at én af os konstant skulle sørge for at F ikke lavede ulykker, for når man nu er en typisk 2 årig, der kravler op og piller i alt det ”forbudte”, kan det godt være svært. 

Men vi var heldige, for én af Ls veninder har en storesøster med, som er helt pjattet med F. Hun har også tidligere spurgt, om hun må passe hende, men da hun kun går i 4. klasse, synes jeg måske det er lige tidligt nok. Men vi havde simpelthen barnepige på F denne aften! Yderst fornemt, må man sige...Ikke fordi vi bad hende, altså storesøsteren, om det, men hun ville så gerne, og både hun og F nød det til fulde. Og det gjorde vi også :-) Dermed havde vi også lidt mere overskud til L, for det var jo egentligt ”hendes” fest.

Børnene (og forældrene) måtte gerne komme udklædte. L tog imod tilbuddet, D nægtede og lille F fik ikke tilbuddet, og det virkede hun til at være helt ok med.

L kom som skelet:Aktivitetsudvalget havde pyntet fint op:Vi startede med græskarudskæring:

Her er L og jeg i fuld sving. Ok, det er mest mig, men altså vi hyggede os alligevel, ik'?


Det kom der denne fine fyr ud af, bemærk hjerteørerne:Derefter blev der leveret pizza fra den lokale pizzamand. Børnene blev spist af (hvilket tog ca. 5 minutter), hvorefter der var fri leg, mens forældrene kunne blive færdig med at spise og hyggesnakke imens.

Senere var der kagebord, hvor frivillige forældre havde bagt kage, mig selv inklusiv.
Jeg ville gerne gøre lidt ud af det, og havde besluttet mig for at kaste mig ud i en fondantkage igen. Det skulle dog være en meget simpel en af slagsen, da det var meget lang tid siden, jeg havde arbejdet med fondant sidst + jeg havde ikke tid til at afsætte flere dage til projektet.

Det kom der denne kage ud af:

Kagen bestod af ”min” banankage splittet i 2 lag + en chokoladekage som det midterste lag. Kagen blev smurt op med 1:1 chokoladeganache + jeg lagde et tyndt lag ganache mellem lagene for at holde dem sammen. Chokoladekagen er en opskrift, som jeg har bagt adskillige gange. Den er simpel og smager super godt efter min mening. Opskriften findes her, ellers så skriver jeg den sidst i dette indlæg.

Fondanten endte selvfølgelig med at drille en del. Jeg laver selv MMF (Marshmallow fondant), men jeg har ikke så meget føling med det mere, så jeg endte med at lave min MMF en anelse for tør, hvilket jo betyder at den nemmere krakelerer, og det gjorde den så! Men til sidst lykkedes det mig at rulle den nogenlunde tyndt ud og få den ”kastet” på kagen, så den lå nogenlunde pænt og kun krakelerede et sted. 

Den kom dog skævt på, så jeg besluttede mig for at lave nogle sorte blade af den overskydende fondant fra edderkopperne. Dermed blev bladene brugt til at skjule fejlene på kagen. Det lykkedes meget godt. Derudover pyntede jeg med mandariner hele vejen rundt om kagen = endnu en mulighed for at skjule de knap så pæne kanter på kagen. Jeg er på ingen måder selv tilfreds med udseendet på kagen, men den smagte godt! 

I fondanten kom en smule koncentreret appelsinaromaolie, da jeg ikke synes fondantsmagen i sig selv er den bedste. Det fungerede ok sammen med de yderste lag banankage, da smagen af appelsin ikke var særlig kraftig. 

Både børn og forældre var vilde med kagen, hvilket jo også var hensigten. En ting, der dog gør, at jeg til tider mister lysten til at kaste mig ud i en fondantkage er kommentarer fra andre forældre som: ”Se, det er derfor jeg aldrig vil bage kage, når du har skrevet dig op til det” eller ”Ja, så tør vi andre jo ikke komme med kage, når den ser sådan ud”. Det er ment positivt fra forældrenes side, som en ros til mig, men det er bare slet ikke min hensigt, at andre forældre skal føle sådan! Det skal bestemt ikke anses som ”show-off”. Jeg gør det, fordi jeg kan lide det, og for at glæde børnene. Men jeg kan ikke rigtigt ryste det af mig, om folk mon tror, jeg gør det, for at vise mig. Men til de forældre, der kom med lignende kommentarer i fredags, fik jeg heldigvis sagt fra og fortalt dem, at det altså slet ikke er derfor jeg gør det, at de ikke må sige sådan, og at det bestemt ikke skal afholde dem fra at bage. De mener det godt, men jeg bliver altså en smule ked over at høre det. Jeg tror (og håber) jeg fik formuleret mig rigtigt, så jeg ikke kom til at fornærme nogen.

Alt i alt var det nogle hyggelig timer, hvor børnene havde en fest.

Jeg bagte denne chokoladekage, som godt kan anbefales. Opskriften er nem og hurtigt at gå til, og resulterer en i kage, der er dejligt svampet og smager kraftigt af kakao. Præcis som jeg foretrækker det.

Chokoladekage
12 personer

Ingredienser:
6 spsk. Kakao
250 g. hvedemel
300 g. sukker
1 tsk. Natron
1 tsk. Bagepulver
1 knsp. Salt
2 æg
150 g. smør
2,5 dl. Vand

Fremgangsmåde:
Sigt de tørre dele sammen. Kom æg, smeltet smør og vand i og pisk med en elpisker. 
Dejen hældes i en bradepande ca. 23x33 cm.

Bages på næstnederst rille ca. 35 minutter ved 170 grader C. i alm. ovn. 

Kagen skal ikke bages for meget, den skal være lidt klæg i midten.
Follow on Bloglovin

4 kommentarer:

 1. Hold da op for en flot kage og helt ærligt til Halloween skal tingene jo netop ikke være perfekte. Det er lige det jeg elsker ved Halloween.

  Det er en særlig dansk mærkværdighed at vi synes vi skal komme med det allerbedste hvis vi skal tillade os at komme med noget og at man derfor ikke vil komme med kage hvis man ved at der er en anden der er sejere til det. Sådan har vi det jo med mange ting fra børnefødselsdage og til indretning.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)

   Ja, du har nok ret. Jeg vil også altid selv gerne komme med noget, jeg selv er tilfreds med.

   Slet
 2. Det lyder bare så hyggeligt, og sikke fin hun og kagen er :D

  - Anne

  SvarSlet