onsdag den 3. februar 2016

Lækre fastelavnsboller med creme og remonce


I weekenden bagte jeg årets fastelavnsboller. Det meste af tiden sammen med L, der, ligesom jeg, også synes, det er rigtig hyggeligt at bage. Jeg afprøvede i år en ny opskrift (bare fordi), selvom jeg ellers allerede havde fundet min favoritopskrift. Opskriften er fundet hos Valdemarsro, og resultatet blev utroligt lækkert. Bollerne er fyldt med BÅDE creme og remonce (I like), og selv efter 2 dage var de stadig rigtig lækre og ikke det mindste tørre, også selvom de ikke var blevet lunet i ovnen.

Jeg skriver opskriften, som jeg lavede den, da jeg lavede flere ændringer i forhold til den oprindelige opskrift.

25-30 stk. (store)

Ingredienser:
Dejen:
3 dl. mælk
4 æg
200 g. smør
100 g. sukker
2 dl. grahamsmel
Ca. 12 dl hvedemel
50 g. gær
2 vaniljestænger
2 tsk. kardemomme
1 tsk. salt

Remonce
200 g. sukker
200 g. marcipan
200 g. smør
2 tsk. kanel

Creme
2 vaniljestænger
2 æg
40 g. sukker
4 spsk. maizenamel
5 dl. mælk

Glasur af flormelis, kakao og vand
Evt. pynt med krymmel

Fremgangsmåde:

Dejen
Lun mælken i en gryde til det er ca. 45 grader varmt. Tag gryden af varmen og rør smørret deri. Når smørret er smeltet (og temperaturen er ca. 37 grader), opløs gæren deri og rør rundt. Skrab vaniljekornene ud af stængerne og knus vaniljekornene sammen med lidt sukker for at frigøre vaniljekornene. Bland grahamsmelet i en skål med vaniljekornene, resten af sukkeret, salt og kardemomme. Hæld de tørre ingredienser i gryden sammen med æggene. Rør godt rundt. Tilsæt derefter hvedemel, lidt efter lidt indtil dejen har en tilpas konsistens. Ælt dejen godt (jeg brugte røremaskinen). Dejen skal være smidig og blød uden at klistre til hænderne. Lad dejen hæve i en skål med et rent viskestykke over i 30-45 minutter.

Creme
Pisk æg, sukker, maizena og vaniljekorn godt sammen i en skål. Varm mælken i en gryde til omkring 60 grader og hæld den over i æggeblandingen i skålen. Rør det hele sammen og hæld blandingen tilbage i gryden. Varm blandingen op mens der piskes med et piskeris, indtil cremen bliver tyk og perfekt i konsistensen. Lad herefter cremen køle af.

Remonce
Ælt sukker og marcipan sammen og pisk derefter hurtigt smør og kanel i med en elpisker indtil massen er helt samlet.

Når dejen er færdig med at hæve, rulles den ud i en stor firkant, lidt under ½ cm tykt, og skæres ud i firkanter a ca. 10×10 cm. På hver firkant lægges 1 spsk. remonce og 1 spsk. creme. Fold hjørnerne af dejen ind over fyldet, klem dejen godt sammen i samlingerne og udglat samlinger og sprækker, så fyldet ikke flyder ud. Læg dem på en bagepladen med bagepapir og samlingen nedad.

Lad fastelavnsbollerne hæve igen i omkring 30-45 minutter under et rent viskestykke. Det er vigtig at overholde hævetiden, da sandsynligheden for at de sprækker i ovnen dermed reduceres.
Når de er hævet færdigt, pensles de med mælk og sættes i en 175 grader varm ovn, hvor de bages i omkring 15-20 minutter.

Lad fastelavnsbollerne køle lidt af på en rist og pynt de afkølede fastelavnsboller med glasur og evt. krymmel.

Prøv dem. De er vildt lækre!

Follow on Bloglovin

4 kommentarer:

 1. Uhm, de ser godt nok gode ud. Jeg skal lave fastelavnsboller til søndag, men vi har besluttet 'bare' at lave fødselsdagsboller, flække dem og fylde dem med flødeskum, creme, syltetøj mv. Så får hver person, det de har lyst til i bollen. Og så glasur på toppen :-) kh. Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. God idé at lade hver person vælge fyldet. Man kunne også lave vandbakkelsesboller?

   God fornøjelse med det :-)

   Slet
  2. Uh, det tør jeg ikke, når vi er 15 personer, der skal have... har aldrig prøvet at lave vandbakkelser :-)

   Slet