søndag den 7. august 2011

30 års fødselsdagskageI weekenden har vi fejret min svogers 30 års fødselsdag, og i den anledning havde jeg lavet en kage til ham som en overraskelse. Det er kun min 2. dekorationskage, hvilket nok også kan ses, men jeg er nu meget godt tilfreds med resultatet.

Kagen bestod af følgende:

Lagkagebunde fra Mette Blomsterbergs Hindbærlagkage.

1x jordbær-ribs mousse fra Den lille kage

2x Tobleronecreme fra Kinna

Kagen var smurt op med 1:1 chokolade ganache fra Himmelske kager. En portion passede lige præcist til 1 gang opsmørring af en kage af denne størrelsen.  Og så havde jeg betrukket kagen med fondant fra Specialkøbmanden iblandet marcipan (blandingsforhold ca. 60/40). Denne blanding giver godt nok en mere ru og fedtet overflade, men det smager altså væsentligt bedre end ren fondant. Og det er nu engang det vigtigste!

Endeligt brugte jeg royal icing fra Himmelske kager til den nederste kant på kagen. Denne opskrift fulgte jeg dog kun fulgt vejledende, da jeg valgte at tilsætte skovbær aroma som smag. Der skulle dog tilsættes rigtig meget for at give den mindste smag (det lykkedes nu alligevel ikke rigtigt, synes jeg), men det betød, at jeg selvfølgelig også skulle tilføje væsentligt mere flormelis for at få den rigtige konsistens.

Forløbet ses her:

Mette Blomsterbergs lagkagebund. Den er rigtig god.

Den lækre jordbær-ribs mousse smøres på.

Den lækre Tobleronecreme

Og en samlet kage. En smule skæv, men al begyndelse er svær, ik'?

1 stk. opsmurt kage

Der kom også gang i lyset.

Og sådan så den ud indeni.

Jeg synes faktisk, det hele smagte rigtig godt. Så får jeg nok styr på de små detaljer, efterhånden som jeg får mere erfaring med denne slags kager. Mit største problem var faktisk de &%¤#%&¤# "funky letters", som drillede gevaldigt meget!! Men jeg tror nu, at jeg fik koden knækket vha. husholdningsfilm, så jeg forventer, at dette bliver en nemmere opgave, hvis jeg skal brugen dem en anden gang.

4 kommentarer:

 1. Hold da op, hvor er den flot! Man kan altså overhovedet ikke se, at det kun er din anden fondantkage. Og lækker ser den også ud! Godt gået!

  SvarSlet
 2. Sikke en flot kage, du fik lavet! Jeg har aldrig prøvet at tilsætte smag til Royal icing, men det var da en fin idé. Ja, de bogstaver kan virkelig være drilske. Men det hjælper at tilsætte tylose (hvis du har det liggende).

  SvarSlet
 3. Tak skal du have :-)

  Jeg har ikke noget tylose liggende, men jeg har godt læst om det på din blog, så det skal jeg helt sikkert have skaffet.

  SvarSlet