onsdag den 21. marts 2012

Appelsinfromage med chokolade





Opskriften til desserten til vores fødselsdag for nyligt er som følger (kilde: revet ud af et gammelt ugeblad. Det er mig uvist hvilket) :


Ingredienser (6 personer):
4 blade husblas
4 pasteuriserede æggeblommer
75 gr. sukker
2 tsk. reven usprøjtet appelsinskal
2 dl friskpresset appelsinsaft
3 spsk. friskpresset citronsaft
3 dl piskefløde
75 g. orangechokolade, hakket

Fremgangsmåde:
Udblød husblassen i koldt vand i 10 min. Smelt husblasen i det vand, der følger med i mikroovn eller vand bad. Rør herefter appelsin- og citronsaft i husblasen. Pisk æggeblommerne med sukkeret til det er cremet. Rør appelsinskal og chokolade i. Rør husblasblandingen i. Lad det stå i ca. 20 min på køkkenbordet til det begynder at samle sig. Pisk fløden til skum, og vend det i. Fordel fromagen i portionsglas eller i en skål.

Fromagen var en lækker og let dessert. Jeg synes, mængden i portionsglassene var passende. Og den hakkede orangechokolade gav det hele en dejlig "crunch". 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar