tirsdag den 30. oktober 2012

Halloweenfest

I fredags holdt vi halloweenfest i børnehaven. En fest, jeg havde arrangeret sammen med 4 andre mødre, og selvom der ikke var den bedste tilslutning, så var det en rigtig god fest. Den ringe tilslutning betød, at vi "kun" blev 75 (=børnehavebørn, søskende og forældre), hvilket gjorde at vi kunne holde festen i børnehaven, i stedet for at skulle flytte den til skolen, som har større lokaler til rådighed.

Inden festen havde 2 forældre lavet pynt sammen med børnene og pædagogerne. Det blev til fine flagermus og græskar.Specielt flagermusene synes jeg er godt lavet. De er så fine og er så simple at lave, da de bare består af en sort sok fyldt med sammenkrøllede aviser, hvorpå der er sat papvinger, øjne, tænder og øjne.

Vi havde pyntet meget op for at skabe den rigtige (u)hyggelige stemning

Vi startede festen med at spise sammen ved en fælles buffet. Hver familie skulle tage en ret med til deres egen families størrelse, som så blev stillet på en fælles bord. Der var mange almindelige retter, men enkelte havde også gjort en del ud af det:Efter spisning skulle der skæres græskar. På tilmeldingslisten kunne folk skriver på, hvor mange græskar de ønskede til 20 kr. pr. stk., så anskaffede vi dem. Der var stor opbakning, og det så ud til at alle hyggede sig, selvom det jo mest er de voksne, der gør arbejdet, når børnene ikke er større.
Bagefter stillede vi dem alle udenfor, hvor det i mellemtiden var blevet mørkt, så de pyntede med lys i.Da det næsten var blevet helt mørkt skulle børnene (og forældrene) på skattejagt udenfor på legepladsen. Vi havde på forhånd informeret om, at vi ville lave skattejagt i mørket, så alle havde taget lommelygter med.
Vores børnehave ligger midt på en stor naturgrund med legeplads på begge sider af bygningen. Vi havde derfor valgt at lave 2 skattejagter; en for de store (5 år +), og en for de små (3-4 år). Posterne var de samme, men vi havde opdelt jagten for at de store ikke skulle finde skatten, inden de små nåede at opdage noget.Og det var et stort hit! Jeg var på forhånd spændt på, om nogle af de mindre børn ville finde det for uhyggeligt i mørket, men det var heldigvis ikke tilfældet. Posterne bestod af billeder, som børnene skulle finde. De blev spurgt om et spørgsmål som f.eks. "Hvad er det, der kravler rundt og laver spindelvæv?", og når de så havde gættet svaret, fik de at vide, hvor de skulle lede efter posten. -Så afsted det gik med lommelygter! Billederne, som de skulle finde, var malet på et stykke træ, der var grundet med selvlysende maling. Vi var meget spændte på, hvor godt det ville virke i mørket, men faktisk fungerede det ret godt så snart lyset fra lommelygterne nærmede sig. En ret god idé, hvis jeg selv skal sige det (og det skal jeg jo.... -og bare rolig, idéen er ikke min egen!)

Skatten var gemt i en sort plastiksæt og bestod af en slikpose til hvert barn + dette billede:


Vi havde en vis sum penge til rådighed til festen, og valgte at bruge langt størstedelen på noget nyt legetøj til børnehaven. Det var min opgave et anskaffe det, så jeg har brugt det sidste stykke tid på at jagte det rette legetøj til den rette pris på brugtmarkedet. Vi valgte kun at vise børnene billeder af legetøjet til festen, for at de ikke skulle begynde at lege med det med det samme. Så glæder var stor, da jeg ankom med alle tingene mandag morgen.

Diskokuglen blev dog taget i brug samme aften, for i børnehavens aktivitetsrum var der børnedisko det meste af tiden.

Aftenen blev afsluttet med kaffe og kage. En håndfuld forældre havde meldt sig til at tage kage med, og også her var der gjort meget ud af det:Meget imponerende og lækre kager!

Herefter begyndte børnenes kinder at blive højrøde, øjnene begyndte at blive lidt blanke, og det var på tide at vende hjemad. 3 timer i godt selskab fløj afsted, og vi var alle trætte og fyldte med indtryk fra det (u)hyggelige arrangement.

Nå ja, der var jo også noget med noget udklædning. Det fleste børn, og enkelte voksne, var klædt ud. Selv havde vi 2 skeletter med. Og undertegnede havde da også en smule udklædning på. Jow jow...Ingen kommentarer:

Send en kommentar