onsdag den 13. november 2013

Regnbuekage og LegelandetI søndags tilbragte vi eftermiddagen i Legelandet i Vejle sammen med Ds klasse, 0.A. Til de af jer, der ikke kender Legelandet, kan jeg fortælle, at det er en stor hal fyldt med forskellige hoppeborge, legetårne og spillemaskiner. Der er lange borde stillet op, hvor man kan nyde sin medbragte mad og så kan ungerne ellers bare slå sig løs, til de ikke kan mere.

Til dagen i Legelandet var der blevet efterspurgt frivillige kagebagere, hvilket jeg meldte mig til. Det betød at jeg kastede mig ud i denne "Regnbuekage", som jeg har døbt den, eller "Zapp zapp kage", som de andre forældre døbte den. Egentligt er det "bare" en grøn giftkage, men jeg besluttede mig for at gøre den lidt mere spændende med en masse farver.

Den smagte rigtig godt, men det er noget af en kaloriebombe, så den egner sig fint til at tage med til store forsamlinger, så man ikke selv spiser for mange stykker :-)

Jeg fulgte denne opskrift, og skriver opskriften som jeg lavede den:

Ingredienser
500 g. margarine
750 g. sukker
500 g. hvedemel
6 æg
3 tsk. bagepulver
3,5 dl. vand
5 tsk. mandelessens
Forskellige pastafarver

Glasur:
Flormelis med vand og kakao.

Fremgangsmåde:
Margarine blødgøres og sukker røres i. Æggene deles, og 1 æggeblomme røres i ad gangen, hvor der røres/piskes kraftigt imellem hver.

Melet sigtes og blandes med bagpulver og efterfølgede vand og mandelessens. (det er så også her, den oprindelige opskrift siger, at man skal tilføje frugtfarve).

Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt i dejen. 

Piskede æggehvider og dejen klar til at blive rørt sammen.


Dejen deles i 4 og hver del farves i en forskellig farve. Hver dejdel hældes i en sprøjtepose (evt. en frysepose, hvor der klippes hul i hjørnet), og arverne sprøjtes på skift ned i bradepanden som striber. Når 1. lag er sprøjtet i bradepanden, lavede jeg striber ovenpå igen, hvor ikke to ens farver ligger ovenpå hinanden.

De ubagte regnbuestriber i bradepanden.


Jeg brugte den største bradepande, jeg ejer, som fylder hele ovnen, og kagen passede fint i størrelse 
Bages ved 175 grader C. alm. ovn i ca. 40 minutter i den nederste halvdel af ovnen. 
Den afkølede kage pyntes med chokoladeglasur.
Kagen, da den netop var kommet ud af ovnen.

Note: nu har jeg kun prøve at bage kagen på denne måde, men jeg kunne forestille mig, at kagen ville blive mere luftig, hvis man ikke putter den i en sprøjtepose, da sprøjteposen må gå ind og påvirke de luftige æggehvider, der forsigtigt vendes i dejen.

Farvesammensætningen imponerede både forældre og børn, så nej, vi fik ingen rester med hjem!


Nå, men tilbage til det der Legeland. Vi var afsted alle mand og alle havde en rigtig hyggelig dag. Desværre havde jeg overanstrengt min ryg om lørdagen, så jeg kunne ikke være med i hoppeborgene, men sad det meste af tiden og snakkede med de andre forældre ved kaffebordet. Så M fik tjansen med at holde styr på F, og hun holdt sig bestemt ikke tilbage! Hun er for alvor kommet i gang med at gå, så fuld fart på hende rundt i Legelandet og også gerne op i samtlige hoppeborge!

D og L havde også en fest! Det var dejligt at se, hvordan de begge havde det sjovt sammen med deres venner hele dagen. Vi så ikke meget til dem, for nøj hvor de hyggede!

Så alt i alt en rigtig god dag, hvor forældrene både fik tid til at snakke og lege med børnene. Jeg tror specielt racerspillene og airhockey faldt i god jord hos nogle af fædrene (inkl, vores egen).

Nedenstående et billedpotpourri fra dagen:

Lille F havde en fest

D havde en fest

L havde en fest

Og sidst men ikke mindst: M havde en fest!

Follow on Bloglovin

5 kommentarer:

 1. Ser skønt ud - elsker bare regnbuekagen :D

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak ;-)

   Ja, der skal ikke så meget til for at imponere.

   Slet
 2. Hej!

  Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.

  Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.

  Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.

  For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

  Hav en dejlig dag!

  Med venlig hilsen
  - Elin, Findeopskrifter.dk

  SvarSlet
 3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 4. hej har en bradepande på 43×38 til ovn skal jeg så lave dobbelt potion

  SvarSlet