onsdag den 24. september 2014

Tiden går...Jeg må erkende, at min blog har haft meget lidt fokus det seneste lange stykke tid.
Min ambition om at leve et sundere liv, få noget mere motion ind i hverdagen, samt jonglere job, børn, fritidsaktiviteter og diverse møder, har været på bekostning af bloggen. Efter sommerferien har der været tryk på med forældremøder, bestyrelsesmøde, gymnastikopstartsmøde, gymnastikopstart, fødselsdage osv. osv.
Det seneste stykke tid er jeg dog begyndt at savne bloggen mere og mere, og skiftet til mere efterårsagtigt vejr får mig til at savne sofahygge med en god kop te, en bog eller bloggen. Så jeg er sikker på, at der snart vil komme blogindlæg lidt oftere. 

Mht. min sundere livsstil har det indtil videre betydet et vægttab på 9 kg. Det har taget længe, men det er stille og roligt gået den rigtige vej. Jeg har fundet ud af, at det der virker for mig er en kombination af motion (primært løb) og fastedage iht. 5:2 kuren. Jeg er blevet ret stor fan er 5:2 kuren. Det er overskueligt for mig, da jeg ikke skal lave en masse forskelligt mad + jeg kan planlægge fastedagene som det nu lige passer ind. Inden sommerferien gik det bare derudad! Jeg løb fast 3 gange om ugen og havde mine 2 fastedage om ugen. Men her efter sommerferien har jeg hængt lidt i bremsen. Jeg fik ikke løbet det jeg skulle i ferien, og da jeg havde en plan om at deltage i DHL stafet sammen med min kolleger i august, fik jeg lige pludseligt travlt med at løbetræne, da jeg kom tilbage fra ferie. Det resulterede desværre i en solid omgang skinnebensbetændelse. Øv med øv på, så jeg kom ikke til at løbe DHL, men var dog med alligevel på et walkhold og efterfølgende hygge i fimaets telt. Jeg er endnu ikke begyndt at løbe igen. Jeg troede, jeg skulle til at i gang, men efter de første par ganges gymnastiktræning (jeg træner Ls pigehold 4-6 år), begynder jeg at mærke skinnebenene igen, så jeg er vist ikke klar til det endnu. Desværre…

Jeg havde i denne uge min første fastedag længe, så nu begynder jeg langsomt at kravle op på hesten igen. Det gik heldigvis rigtig godt og var nemmere end forventet. Jeg vil bare så gerne af med nogle af de overflødige kilo samt træne mig op til noget, der minder om en kondi. Men jeg må også indse, at jeg er engageret i mange forskellige ting, som til tider koster på overskuddet. Jeg lider af det kendte ”jeg vil det hele” syndrom og øver mig i at blive bedre til at sige nej, men er desværre ikke for god til det endnu.

Heldigvis reagerer børnene ikke på mine mange aktiviteter. De store har også selv gang i deres fritidsaktiviteter og trives tilsyneladende med en travl hverdag. Det gør jeg også i en vis grad, men jeg har også mere og mere brug for muligheden for at trække mig tilbage. Så for at filmen ikke skal knække, forsøger jeg at være mere opmærksom på min mavefornemmelse. Men det kræver øvelse! Det er svært at sige nej, når man så gerne vil være med!

Sidste weekend var en dejlig en af slagsen med lækkert efterårsvejr, som jeg ææælsker… Forår og efterår er helt klart mine yndlingsårstider! Vi havde besøg af børnenes lille kusine, som er 3 uger yngre end F. Lørdag mødtes vi med hendes forældre i svømmehallen, hvorefter vi tog hende med hjem til overnatning til søndag.

Det er ret underholdende at se de to trunter (F + kusinen), som det meste af tiden legede fint sammen, men fra det ene øjeblik til det andet røg i totterne på hinanden over noget så essentielt som f.eks. dukkevognen.  Selvstændighedsalderen er ikke sådan at spøge med! Nu har vi jo prøvet det 3 gange, men hver gang bliver jeg imponeret over, hvor arrig sådan en lille størrelse kan blive! Langt den største del af tiden gik det dog rigtig godt med at lege sammen.

Søndag havde vi en dejlig dag, hvor formiddagen blev tilbragt i haven. Det er alt for lang tid siden, vi har haft sådan en dag sidst, da samtlige weekender har været bookede med fødselsdage og lignende. (note to self: husk nu er booke ”hjemmeweekender” i kalenderen!)

Mine 3 hjælpere

Haven trængte gevaldigt til et eftersyn, da den stort set har været overladt til sig selv det meste af sommeren. M havde lånt naboens trailer, så jeg fik taget hul på efterårsklargøringen og fik startet op på at beskære stauder. Jeg er langt fra færdig, men nu er vi i gang. M rengjorde vores flade garagetag, hvor blade og andet ”nedfaldsskidt” efterhånden gjorde det problematisk for afløbet. Både børn og voksne hyggede sig i det dejlige vejr.

D fandt en lille frø i haven til stor begejstring hos børnene. Hos moderen, not so much!
Lille F og stor løvrive.

Og sidst men bestemt ikke mindst, skal det også nævnes, at september er måneden hvor L fylder år. I år var det 5 år! Hvor de 5 år er blevet af, begriber jeg ikke, men hun er nu en glad, energisk, sprudlende, dejlig og snakkende (!) 5-årig prinsesse, der elsker ALT fra filmen ”Frost”, prinsesser og Barbier, så gavebordet bar præg deraf (+ en højseng med skrivebord under af undertegnede og M). Hun er utrolig udadvendt og formår at charmere sig ind på de fleste, hun møder på sin vej. Hun er ”venner” med de fleste forældre i børnehaven, og deler gerne rundhåndet ud af sine tegninger, som produceres i uanede mængder hver dag sammen med en masse ”bøger”. Hun starter først i 0. næste år, men interesserer sig allerede nu utroligt meget for bogstaver og spørger ofte: ”hvordan staver man til….” Vi har på ingen måde præget hende i den retning, men jeg synes da, det er dejligt, at hun har så stor interesse for at skrive, at hun allerede som 4-årig havde styr på det meste af alfabetet.  Jaja… lidt mor-blær blev det vist til, men det må man godt, når hun har fødselsdag, må man ikke?

Dejlig L, der smuldrer brød til fuglene

Vi fejrede hendes fødselsdag for familien lørdag, hvor de var inviteret til brunch. Jeg fik desværre ikke taget billeder af brunchbordet, men menuen var klassisk og bestod af: røræg, bacon, pølser, mini pandekager, græsk yoghurt med hjemmelavet honningristet müsli og jordbærpúre, friske æbler skåret i tynde skiver i et fad med skyr og overdrysset med kanel. Derudover brød (rugbrød, franskbrød og rundstykker) med tilhørende pålægsfad og ostefad. Senere på dagen fik vi denne ”Frost” lagkage bestående af chocolate chip bunde med hindbærmousse.


Midt på eftermiddagen tog Ms bror, kone og niece børnene med hjem, for om aftenen var M og jeg inviteret til voksenfest i den lokale spejderhytte. Temaet var ”Melodi Grand Prix”. Jeg var lidt sent ude mht. udklædning, så jeg endte med at komme klædt ud som Conchita Wurst.
Jeg skal nok spare jer for billederne….

Follow on Bloglovin

2 kommentarer: