onsdag den 22. april 2015

Chokoladekage med kokos-karamel topping


I anledningen af min fødseldag tilbage i marts, skulle mine kolleger, traditionen tro, forkæles med kage. Jeg valgte at afprøve en opskrift på en chokoladekage med en sprød kokos/karamel topping, som viste sig at være en usædvanlig lækker sag.
Chokoladekage (min favoritkage) med karameltopping - what's not to like?
Jeg gav den en smule længere tid i ovnen, end opskriften angiver for at få toppingen ekstra crispy. Det blev den ikke dårligere af.
Opskriften er fundet hos her, og jeg skriver opskriften, som jeg lavede den.
Mængden passer til en stor bradepande str. 40x32

Ingredienser

Kagen
300 g. smør
8 æg
700 g. sukker
10 spsk. kakao
4 tsk. vaniljesukker
320 g. hvedemel
2 knivspidser salt

Kokos-karamel topping
340 g. sukker
2 dl. lys sirup
150 g. smør
3 dl. piskefløde
360 g. kokosmel

Fremgangsmåde
Smelt smørret.
Pisk æg og sukker luftigt i en stor skål og tilsæt det smeltede smør til blandingen.
Bland de tørre ingredienser i en anden skål og vend blandingen forsigtigt i dejen,
Fyld dejen i bradepanden og bag kagen i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.
Imens kagen er i ovnen laves kokos-karamel toppingen.
Kog smør, sirup og sukker op.
Tag gryden af panden og tilsæt fløden.
Tilsæt til sidst kokosmelet.
Tag kagen ud af ovnen og fyld toppingen på kagen.
Bag kagen yderligere 10 minutter ved 200 grader.

Netop kommet ud af ovnen

Follow on Bloglovin

3 kommentarer:

  1. den kage ser godt nok lækker ud - mums. lige hvad man sidder og får lyst til på sådan en regnvåd tirsdag.

    SvarSlet
    Svar
    1. Den var også rigtig god, så den kan du roligt prøve :-)

      Slet
    2. Rigtig fin blog du har, i øvrigt.

      Er nu fast læser :-)

      Slet