tirsdag den 6. september 2011

Aftensmaden i dagVi har en temmelig presset hverdag, så når der skal laves aftensmad, skal det for det meste gå hurtigt, og der er derfor ikke er tid til de store kreationer i hverdagen. Derudover, så er børnene desværre blevet meget kræsne. D har været det længe, mens L nu også begynder at rynke på næsen over det meste der serveres. Jeg forsøger på ikke at lade mig påvirke af dem, men det er svært, for vi vil jo selvfølgelig også gerne have at de spiser noget.

Dagens aftensmad går også ind under kategorien "nemt og hurtigt" og smagte ganske udmærket.

Den oprindelige opskrift hedder "Pasta med den hurtige sauce" fra Pasta- og kartoffelkogebogen fra WeightWatchers. Men jeg har lavet forskellige ændringer til opskriten for bl.a. at bruge lidt af det, der var i køleskabet.

Jeg skriver opskriften, som jeg lavede den.

Ingredienser
200 g. røget skinke
1 rød peberfrugt
1 brocolli (jeg brugte ½)
1 pk. mini majs (tilføjet af mig)
2 fed hvidløg
1 tsk. olie
2 dl. vand
1 bouillonterning (jeg brugte klar bouillon)
2 spsk. frisk timian (jeg brugte tørret)
2 dl fromaise frais
Ca. 1 spsk. sød chili sauce
+ lidt jævning af mælk og mel
Salt
Friskkværnet peber

Fremgangsmåde
Skær skinken i tern. Del peberfrugten i mindre stykker, brocollien i små buketter, og del mini majsene i mindre dele. Skræl og hak hvidløget og steg det hele sammen i en gryde (jeg brugte sauterpande). Tilsæt vand, bouillon, fromaise frais, chili sauce og skinken. Lad det koge et par minutter. Smag til med krydderier og server med pasta til.

Jeg blandede det sammen med spaghetti og serverede det med lidt revet ost på toppen i håb om, at børnene ville spise det (det lykkedes til dels).

Meget simpelt og hurtigt. Det er sådanne opskrifter jeg ofte benytter mig af i hverdagen (og konstant søger efter på Internettet), så nu er den hermed givet videre, så andre travle (børne)familier også kan få gavn af den.

Og til sidst et billede af D, som jeg fandt ham i aften, da han var faldet i søvn:Godnat og sov godt!

2 kommentarer:

 1. Hej!
  tak for din besked ang kreaklub på min blog. Hvis du alligevel skulle være interesseret i venteliste ( se min blog ) så skriv endelig en mail frk.regnbue@gmail.com.
  Kh Christina

  SvarSlet
 2. Hej Christina.

  Mange tak for invitationen. Det kan være, jeg melder mig senere. I må ihvertfald have en god aften.

  Kh. Frk. Struds.

  SvarSlet