torsdag den 29. september 2011

BarbapapakageTil Ls fødselsdag (for efterhånden lang tid siden) lavede jeg denne Barbapapakage.

Jeg blev dog langt fra tilfreds med resultatet! Denne gang lykkedes det mig at lave mmf fondant, men det var bestemt ikke uden problemer. Jeg tror måske, portion ikke helt var stor nok, for da kagen skulle betrækkes, krakkelerede fondanten forskellige steder på siden af kagen. Ikke på kanterne, så jeg tror ikke, problemet var for meget flormelis i mmf'en denne gang. Heldigvis havde jeg planer om at sætte blomster rundt op siden af kagen, så dem brugte jeg til at skjule så mangle ujævnheder som muligt. Man må vel bruge nogle tricks :-)

Kagen smagte dog rigtig godt, og L blev lykkelig, da hun så Barbapapa og Barbamama på kagen, og det er jo det vigtigste.

Kagen bestod af drømmekagebunde, 1 lag Blåbærcreme á la Blomsterberg fra Himmelske kager og 1 lag med skildpaddecreme. Kagen blev smurt op med Ultimate chokolade frosting og betrukket med ovennævnte mmf.Blåbær creme a la Blomsterberg
250 g blåbær
1 alm vaniliestang (eller ½ polynesisk vaniliestang)
125 g sukker
Saften af 1 lime frugt

Alle ingredienserne koges uden låg ca. 15 minutter og afkøles fuldstændigt i køleskab - minimum 2 timer.

½ liter piskefløde
150 g. god hvid chokolade
4 blade husblas

Husblassen lægges i blød i en ½ liter vand i en ½ time. Hak chokoladen fint. Piskefløden varmes op til den næsten koger (ca. 80 grader). Halvdelen af den godt varme fløde hældes over alt chokoladen, rør godt til chokoladen smelter og massen er blank. Tilsæt mere og mere varm fløde. Husblassen vrides for vand og kommes direkte op i den lune chokolade-fløde. Tildæk cremen med husholdningsfilm, så det dækker overfalden af chokoladen og opad siderne. Cremen afkøles fuldstændigt i køleskab - minimum 3 timer eller til næste dag.
Den iskolde , stive "hvide" creme piskes let luftig med en håndmikser. Tilsæt slutteligt den iskolde blåbær sylt og lad den piske med. Cremen har en god konsistens og kan anvendes direkte i kagen med det samme.Skildpaddecreme
½l piskefløde
4 Toms kæmpe skildpadder

Fløden varmes op til kogepunktet, hvorefter skildpadderne knækkes i mindre stykker og smeltes deri.
Blandingen sættes på køl til næste dag overtrukket med film (som skal være helt tæt på cremen, så der ikke dannes kondens). Dagen efter piskes cremen, og den er klar til brug.

2 kommentarer:

  1. MMMMMMMmmmmmmm! Lyder da bare alt for lækkert! Og hvor er den flot, den kage. Øglen ville dø af glæde over sådan en, men desværre for hende, så ejer jeg ikke den tålmodighed, der skal til for at lave sådan nogle fine figurer (eller kagen, for den sags skyld) :-)

    SvarSlet
  2. Den smagte også dejligt. Men ja, det er altså noget tidskrævende med de kager....

    SvarSlet