fredag den 28. oktober 2011

Tiden går, klokken slår.....Jeg synes, tiden går alt for hurtigt lige i øjeblikket. Jeg mener, det er jo snart jul! Eller der er det jo ikke, men det føles sådan, når butikkerne er begyndt at reklamere med juleting.

Én af de ting der fylder for tiden, er nemlig den kommende jul. Efter vi har fået børn, har min december måned været præget af stress og dårlig samvittighed over alle de ting jeg gerne vil have, at mine børn oplever. Primært pga. mine egne høje forventninger, hvilket jeg også er klar over. Men jeg elsker julen og vil derfor også gerne opleve så mange julearrangementer, julemarkeder, julebutikker og generelt julestemning som muligt. Og det vil jeg naturligvis også gerne have, at mine børn oplever.

Derudover, er det jo nu, mens børnene er små, vores families juletraditioner skal grundlægges. Det fylder utroligt meget for mig, at mine børn har nogle gode traditioner, som de vil forbinde med deres barndom.
Det værende både julearrangementer, julepynt, julebag osv.  At indføre traditioner og hygge i familien gælder naturligvis også resten af året. Julen er bare noget specielt, og nærtstående, så derfor fremhæver jeg det nu.

Og hvad er så min plan for at undgå julestress i år? Jo, det er f.eks. at få indkøbt julegaverne så tidligt som muligt. Er allerede godt i gang, for jeg har fået købt de første 2. Derudover, vil jeg forsøge at skabe så meget "fri" tid til hygge som muligt og generelt bare få styr på så meget som muligt hurtigst muligt (det var mange "muligt'er" i en sætning, men håber det giver mening alligevel).

Nu har jeg jo også fået en ugentlig arbejdsfridag, så jeg håber, det netop giver det overskud, som jeg har manglet de forrige år. Og den næste ting jeg skal have styr på er børnenes gaver til familien. Jeg har en idé om, hvad det skal være, men har ikke endeligt besluttet det. Jeg skal dog meget snart have styr på det, så de også får tid til at producere gaverne, så det er lysten og ikke tidspresset, der driver værket.

Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at jeg allerede glæder mig til julemåneden, og ikke mindst en masse inspiration fra Blogland :-)

Og hvad ville jeg så med dette indlæg? Aner det ikke, det er blot nogle af de tanker, der rumsterer på "øverste etage" for tiden...

Ha' en god weekend alle sammen.

Hov, hvis der er nogen i Blogland med gode fif til at undgå julestress eller har nogle gode traditioner i forbindelse med julen, så hold jer endeligt ikke tilbage, okay?

2 kommentarer:

  1. Mit bedste fif til at undgå julestress er, at købe gaverne på nettet. Det er ofte billigere og lettere, og så kan jeg hygge mig med at pakke dem pænt ind i stedet for at få stress af de mange mennesker i butikkerne, for det kan jeg slet, slet ikke klare.

    Men hvor er det da på en eller anden måde absurd at sidde her, knap to måneder før den dag, det hele handler om, og være ved at få stress ved tanken. :)

    SvarSlet
  2. Tak for tippet. Jeg vil ihvertfald prøve at se, om jeg kan få købt nogle af gaverne på nettet. Jeg er også fan af netshopping :-)

    Det er såmænd ikke fordi, jeg er ved at få stress over det nu, for som du selv skriver, er der jo længe til. Jeg gør mig bare nogle tanker om, hvordan jeg kan organisere det i år, så jeg netop ikke bliver stresset, men derimod har en dejlig afslappende og hyggelig december måned, som jeg jo så gerne vil :-)

    SvarSlet