Fedtfattige grovboller med squash
Godt nytår!
Indlægget med refleksioner over det forgangne år og tanker omkring det nye lader vente på sig, det er dog på vej. Men mens I venter (i spænding?), vil jeg dele denne opskrift med jer.
Vi har nemlig fået rigtig lækre boller til eftermiddagskaffen i dag! Lækre og sågar sunde, så what's not to like? Bestemt ikke sidste gang, jeg skal bage dem.
Opskriften er fra Amos store bagebog nr. 3 og er egentligt en opskrift på 2 brød, men herhjemme blev de altså til boller.
Ca. 20 stk .boller
Ingredienser:
400 g. hvedemel
300 g. fuldkorns speltmel
50 g. gær
3 dl. vand
2 dl. ymer (jeg brugte yoghurt naturel)
3 dl. fint revet squash
1 tsk. salt
Fremgangsmåde:
Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt ymer, squash, speltmel, salt og hvedemel.
Ælt det hele sammen til en ensartet masse, og lad dejen hæve i 45 minutter.
Slå dejen ned og brug to skeer til at sætte bollerne på en bageplade.
Lad bollerne efterhæve i ca. 30 min.
Pensl bollerne med vand og drys med sesamfrø.
Bages v. 200 g. (alm. ovn) i ca. 15 minutter.
NB: Bollerne hæver meget, så der skal være god plads mellem dem på bagepladen.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar