søndag den 5. januar 2014

Fedtfattige grovboller med squash



Godt nytår!

Indlægget med refleksioner over det forgangne år og tanker omkring det nye lader vente på sig, det er dog på vej. Men mens I venter (i spænding?), vil jeg dele denne opskrift med jer.

Vi har nemlig fået rigtig lækre boller til eftermiddagskaffen i dag! Lækre og sågar sunde, så what's not to like? Bestemt ikke sidste gang, jeg skal bage dem.

Opskriften er fra Amos store bagebog nr. 3 og er egentligt en opskrift på 2 brød, men herhjemme blev de altså til boller.

Ca. 20 stk .boller

Ingredienser:
400 g. hvedemel
300 g. fuldkorns speltmel
50 g. gær
3 dl. vand
2 dl. ymer (jeg brugte yoghurt naturel)
3 dl. fint revet squash
1 tsk. salt

Fremgangsmåde:
Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt ymer, squash, speltmel, salt og hvedemel.
Ælt det hele sammen til en ensartet masse, og lad dejen hæve i 45 minutter.
Slå dejen ned og brug to skeer til at sætte bollerne på en bageplade. 
Lad bollerne efterhæve i ca. 30 min. 
Pensl bollerne med vand og drys med sesamfrø.

Bages v. 200 g. (alm. ovn) i ca. 15 minutter.

NB: Bollerne hæver meget, så der skal være god plads mellem dem på bagepladen.

Velbekomme!




Follow on Bloglovin

Ingen kommentarer:

Send en kommentar