Ca. 30 stk.
250 g blødt smør
1 dl rapsolie
475 g rørsukker (ca. 5½ dl)
6 æg
100 g fintmalede mandler el hasselnødder
400 g hvedemel (ca. 6¾ dl)
4 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
4 groftrevede gulerødder (ca. 200 g)
1 groftrevet rødbede (ca. 175 g)
½ dl fintrevet citronskal (usprøjtet)
Glasur
300 g flormelis
4 spsk friskpresset citronsaft (opskriften siger 3 spsk.)
3 spsk vand (opskriften siger 1 spsk.)
2 tsk kakao
Bagetid: Ca. 50 min. ved 175°. (opskriften siger ca. 45 min.)
Pisk smør, olie og sukker godt sammen.
Tilsæt
æggene et ad gangen og pisk godt mellem hvert æg til det ligner
"æggesnaps".
Bland mandler, mel, bagepulver og vaniljesukker sammen.
Vend det i "æggesnapsen" sammen med gulerødder, rødbeder og
citronskal.
Kom bagepapir i ovnens bradepande, fordel dejen heri og bag kagen
midt i ovnen.
Glasuren fordeles på den afkølede kage.
L giver røremaskinen en hjælpende hånd |
Og til sidst et billede af mine små hjælpere, der skærer ansigter og spejler sig i skålen fra røremaskinen |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar