onsdag den 12. august 2015

Første skoledagSå blev det onsdag og vi er så småt ved at finde ind i hverdagsrytmen igen.

I mandags startede L i 0. klasse. Det var en stor dag, som hun havde set meget frem til.
Egentligt har hun gået på skolen siden nytår, da vores børnehave rykker førskolebørnene til skolen et halvt år før skolestart, så forskellen burde ikke være så stor, og hun kendte jo allerede alle sine klassekammerater. Men det ER bare noget andet at gå i 0. klasse end i ”Solsikkerne” (=førskolegruppen).

L havde glædet sig og var meget spændt. Allerede i garderoben ville hun vise sit penalhus frem til sine klassekammerater og se deres. For det var bare SÅ spændende det hele.

M og jeg var med, og vi skulle mødes kl. 9.30. Efter en kort intro fra skolelederen og klasselæreren lavede vi nogle små opgaver sammen med L. Bl.a. skulle hun klippe og dekorere en sommerfugl og hænge den op i klassen, så sommerfuglene kunne komme ud at flyve i stedet for at være i maven.
Kl. 11 blev vi forældre sendt hjem, hvorefter børnene spise madpakker og legede, indtil vi skulle hente dem kl. 13 igen.

En meget koncentreret L, der klipper sommerfugl


Jeg er så stolt af at se, at L befinder sig så godt i skolen og glæder sig meget til at lære mere. Hun kan allerede skrive de fleste bogstaver (ikke fordi vi har presset hende, men fordi hun selv har spurgt), og hun går meget op i at skrive pænt og tegne meget deltaljeret. En pigeting måske, for det har vi ikke oplevet på samme måde hos D, selvom han også godt kan lide at gå i skole. Men detaljeringsgraden er bare helt anderledes her. Det er ret sjovt at opleve.

Største udfordring, tror jeg, bliver for hende at række hånden op, inden hun snakker og tie stille i timerne! -Det er vist også en pigeting.. ahrmm... ;-) 

Måske skal vi arbejde på at skrue forventningerne lidt ned, for hun synes faktisk, det er lidt kedeligt nogle gange (har hun udtalt efter 2 dage :-) ), men jeg tror, det er fordi hun forventer at skulle lave en masse fra dag 1. Hun havde i hvert fald meget travlt med at lave lektier herhjemme de første tre dage.

Så alt i alt er L kommet rigtig godt fra start som skolebarn. Så dejligt ikke at skulle bekymre sig om det.

Og det var så 2 ud af 3 børn…

Follow on Bloglovin

6 kommentarer:

 1. Lyder som en god start på skolelivet. Selvom der er et år til skolestart for min ældste, så glæder hun sig faktisk allerede;). KH Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er dejligt med så meget skoleglæde. Det kan hurtigt nok komme til at ændre sig ;-)

   Slet
 2. Det lyder som en perfekt skolestart. Vores den sidste af 3 er også lige startet, og hun synes også det er vildt spændende det hele - endnu i hvert fald ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt med en god skolestart hos jer også. Det er så fantastisk at se så mange glade og spændte børn :-)

   Slet
 3. 0. Klasse ER bare stort og det lyder vel nok som en god dag �� KH Rikke

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det ihvertfald, Rikke :-)

   Og heldigvis er hun stadig glad for at være der.

   Slet