torsdag den 13. august 2015

Opdatering på mine højbedeOg hvordan gik det så med de højbede, som jeg så stolt omtalte her? Jamen, det gik faktisk over alt forventning, med en enkelt undtagelse.

Det blev til 2 stk. Jeg fik ikke lavet flere, da tiden løb fra mig i forhold til at få frøene i jorden.
I det ene bed plantede jeg nogle jordbærplanter fra mine forældres have (de giver de lækreste jordbær - Senga Sengana. Mums). Men da jeg ikke fik nok planter til hele bedet, såede jeg ærter i resten, Da de fleste af jordbærplanterne var 1. års planter, er det begrænset hvor mange jordbær, vi har fået i år, men vi har da fået lidt. Glæder mig til næste år, for der er mange nye skud i bedet.

I den resterende del af bedet har jeg sået ærter, og de har givet godt. Selv på nuværende tidspunkt er der masser af ærter tilbage, men de er desværre begyndt at blive så store, at de ikke smager så godt mere. Vi spiser dog stadig af dem engang i mellem.I det andet bed, såede jeg gulerødder, salat og porrer. Salaten var først spiseklar. Det var lækkert og sprødt, og jeg glædede mig til at smage dem. Vi nåede dog kun et spise 1 salathoved, inden dræbersneglene gik til angreb på dem! Damn you, altså! Jeg har ikke tal på hvor mange store, fede og klamme snegle, jeg har fjernet fra det bed. Føj, hvor er det altså klamt! Så resten af salathovederne gik desværre til spilde.

Gulerødderne er ved at være rigtig fine på nuværende tidspunkt. Jeg fik sået lidt flere frø i hvert hul end posen angav, så de er vokset lidt op oveni hinanden, men de er nu fine alligevel, så dem går vi og plukker af nu.

Porrerne ved jeg ikke rigtig, hvad jeg skal sige til. De er lidt nogle ynkelige stakler, som de står der i bedet, så dem har jeg ikke de store forventninger til. Men de får lov til at blive stående lidt endnu.

Generelt synes jeg, det har været fedt at dyrke vores egne grøntsager i haven. ”Projekt højbede” har primært været mit projekt, M er ikke den store haveentusiast, men børnene har også syntes, at det har været sjovt at lede efter (og spise) jordbærrene og ærterne.

Planen for næste år er 3 højbede. Det ene bed skal kun fyldes med jordbær, for selvom ærterne først kommer senere, vokser de sig jo hurtigt så høje, at de skygger for jordbærrene. Derudover tror jeg, det næste bed skal fyldes med ærter, for ungerne er vilde med dem, og det er da faktisk ret hyggeligt at gå og nipse af dem, mens vi leger i haven.

Det sidste bed må blive en blanding af, hvad jeg har lyst til. Nogle gode anbefalinger? –For porrer skal jeg nok ikke begive mig ud i igen. Og vigtigst af alt, så jeg vil gøre det til at projekt sammen med børnene næste år. De skal (hvis de har lyst) være med til at udvælge frø og så dem. Desværre kom jeg for sent i gang i år til at de var muligt, men det skal ændre sig næste år.

Follow on Bloglovin

2 kommentarer:

  1. Lyder som et dejligt projekt med ungerne. Det mine unger har synes var sjovest, sådan høatmæssigt, har været kartofler. Det at grave dem op og koge dem med det samme var de bare så stolte over sidste år (vi nåede ikke så meget køkkenhave i år). Kh Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. God idé med kartofler. Det prøver de dog ofte hos deres Mormor og Morfar, da de har en noget større køkkenhave end vores, men måske vi skulle prøve med lidt kartofler næste år også.-Så kan det da være, det kan lykkedes mig at få dem til at spise dem! -For kartofler er bestemt ikke favoritspise hos børnene. ;-)

      Slet