Forrige weekend bagte jeg dette lækre franskbrød, som bl.a.
indeholder havregrød, hvilket gør det dejligt det mættende.
Som med alt hjemmebagt franskbrød (er min erfaring) er det
helt klart bedst friskbagt. Dagen efter kunne det stadig sagtens spises, men
var allerede begyndt at blive en smule tørt i det, så hold igen med melet. Og
næste gang jeg skal bage det (for det skal jeg), vil jeg både holde lidt igen
med melet og fryse franskbrød nr. 2 ned friskbagt. -Også selvom vi måske
allerede skal bruge det dagen efter (for det lykkedes os at spise næsten hele
det første brød på dag 1 – ups).
Anyway, min anbefaling er hermed givet videre, og opskriften,
som er fundet her,
lyder som følger:
Ingredienser, 2 stk.
2 dl havregryn
7 dl vand
1 dl hørfrø
50 g gær
1 dl vand
3 tsk. salt
2 spsk. honning
2 spsk. olie
7 dl vand
1 dl hørfrø
50 g gær
1 dl vand
3 tsk. salt
2 spsk. honning
2 spsk. olie
Fremgangsmåde
Kog
havregrynene op med vandet, tilsæt hørfrøene og lad det afkøle. Rør gæren ud i
vand og kom det i havregrøden sammen med salt, honning og olie. Tilsæt melet
lidt ad gangen, ælt dejen godt igennem og lad den hæve lunt i 45 min. Form
dejen til to brød, kom dem i to smurte brødforme og lad dem hæve i yderligere
30 min. Stil brødene nederst i en 225° varm ovn, giv dem 5 min., sænk varmen
til 200° og bag dem i yderligere 25 min. Tag brødene ud af formene og giv dem
yderligere 10 min. uden forme.
Før de kom i ovnen |
Det ser ud til at være et lækkert brød. Jeg er også begyndt at fryse nybagt brød lige efter afkøling, så man får oplevelsen af nybagt brød 2 gange. Det er altså bare dejligt :-)
SvarSletHar i øvrigt lagt opskriften på Bark ud på min blog :-)
Kh Rikke
Ja, det må jeg huske at gøre næste gang. Friskbagt brød er nu bedst.
SletTak for hjælpen med opskriften :-)