onsdag den 30. november 2011

Så starter pakkekalenderræset

I morgen går det løs med pakkekalenderen, Hjemme hos os foregår det på den måde, at børnene får en gave i deres støvle, HVIS de har opført sig pænt. Ellers får de en kartoffel.

Jeg forudså jo i et tidligere indlæg, at der ikke ville blive uddelt mange kartofler i går. Den udtalelse tror jeg dog, jeg kommer til at tage i mig igen.

I eftermiddag og aften var nemlig en stor kamp! D kom hjem fra børnehaven i fint humør, men da han så fandt ud af, at han skulle i bad, væltede hans verden. Der var ingen tvivl om, at han var usædvanligt træt i dag, men efter min mening bør han ikke opføre sig sådan alligevel. Han var gal, virkelig gal på et niveau, som vi sjældent oplever. Og hans dårlige humør fortsatte (desværre) resten af aftenen, indtil han kom i seng.

Mens det stod på, var min holdning helt klart, at han i morgen, som den første gave fra nissen, skulle have en kartoffel. Men her i aften stikker det alligevel i mit moderhjerte. I morgen d. 1. december skulle de nemlig begge have en chokolade julekalender af nissen, og jeg tror, han vil blive SÅ ked af det, hvis L for chokoladekalenderen og han intet får. Sker det igen, skal han selvfølgelig have en kartoffel i støvlen, for ellers har det ingen virkning, men jeg kan alligevel ikke få mig selv at til give en kartoffel d. 1/12.

Jeg er derfor kommet frem til et kompromis. Et ret godt et, synes jeg selv. Han får gaven + et brev fra nissen om, som ses her:


Det er da et ok kompromis, er det ikke?

mandag den 28. november 2011

Krydret kødsuppe med pasta fra Weight Watchers



Under stormen i går var det tid til årets første suppe, besluttede jeg. Og det endte med en opskrift, som vi har fået mange gange før. En opskrift fra Weight Watchers' bog "Pasta- og kartoffelkogebogen". Suppen smager godt og krydret, men i går fik den lige rigeligt med pasta ift. opskriften, så der var ikke meget suppe over den, I know.. :-)

Men I skal da ikke snydes for opskriften alligevel.

Ingredienser:
300 g. hakket oksekød (jeg brugte 500 g.)
1 tsk. olie
½ tsk. paprika
½ tsk. chilipulver
½ tsk. oregano
1 løg
1 dåse (400 g.) hakkede tomater
2 spsk. tomatpuré
1 liter bouillon (jeg brugte grøntsagsbouillon, men har også tidligere brugt oksekraft)
½ dl. røde linser
½ dl. minipasta, f.eks. stelline (jeg brugte fuldkorns suppehorn og brugte jo så lidt flere end opskriften angiver. For mange flere!)
2 salatløg (brugte jeg ikke)
Salt + peber

Hak løget. Brun det hakkede kød i olie under omrøring, tilsæt løget og lad det stege sammen et par minutter. Krydr det godt.
Rør hakkede tomater og tomatpuré i og tilsæt bouillon.
Kog det op og rør pasta og linser i.
Lad det småkoge sammen under låg, indtil pasta og linser er blevet bløde.
Spæd evt. med lidt mere bouillon til konsistensen er passende.
Drys med skiver af salatløg over og server straks.

torsdag den 24. november 2011

Nu er der en måned til

Billedet er lånt her


Det er da lige gået op for mig, at der i dag kun er en måned til juleaften!
Tænk, er det allerede nu? Det er ikke mere end et par dage siden, jeg bloggede om, at november føles uendelig lang i år, men alligevel begynder december jo næsten på søndag, hvor det er 1. søndag i advent.

Juledekorationerne er jo klar, men mangler lige den der adventskrans. Har ikke helt besluttet mig for, hvad der skal ske med den endnu....

Og så må jeg hellere få den store kasse med julepynt ned fra loftet i weekenden...

Sygdom, sygdom og atter sygdom

Vi er stadig syge herhjemme. Eller rettere sagt børnene er! De kører en slags "lad os være syge på skift" for tiden. I dag er det D, der har feber og er herhjemme. I går var 1. dag L var i dagpleje efter at have hostet og haft feber i en lille uges tid.

Det er i den grad ved at give os forældre grå hår i hovedet. Det er efterhånden en udfordring at skulle have børn-job-sygdoms kabalen til at gå op. Heldigvis har vi begge mulighed for at arbejde hjemmefra, hvilket vi bliver nødt til at benytte os af nu. Det er dog kun en mulighed, når D er syg. L er stadig så lille, at hun kræver noget mere opsyn i løbet af dagen, og så er det ikke realistisk at få lavet meget reelt arbejde i løbet af dagen.

Er egentligt allerede ved at være pænt træt at det her sygdomsræs, for vinteren er jo lang endnu. Ja, faktisk er den jo slet ikke begyndt endnu, selvom det føles sådan.

Håber, I andre holder hovedet højt og får en god dag!

onsdag den 23. november 2011

Jeg har også været til julemarked

I weekenden var jeg også til julemarked, ligesom så mange andre i blogland. Desværre, nåede jeg ikke til Horsens til det meget omtalte julemarked, hvor diverse bloggere udstillede. Det ville jeg ellers gerne have været, når nu vi bor så tæt på Horsens, men jeg håber på at skulle derind, når det afholdes igen til december.

Derimod var jeg til julemarked i vores lille lokale landsby. Det blev holdt i hallen, og hver år bliver jeg overrasket over, hvor velbesøgt det er. Jeg fik da også lidt med hjem:

Disse fine nissepiger

Disse aktivitetsnisser, der passer til en rækker nisser, som jeg har købt tidligere år

Min mor synes, børnene skulle have disse nissepuder. De kan både hænge og bruges som puder. Og stoffet nederst er en lomme, hvor man f.eks. kunne placere en gave i.


Nu skulle det jo ikke være juleting det hele, så jeg fandt også dette fine armbånd.

Jeg kunne sagtens have købt mere, hvis tiden havde været til det. Men vi var afsted sammen med begge børn og mine forældre. Og jeg havde rigeligt at gøre med børn, der løb i hver sin retning, bedsteforældre, der synes vi havde brugt rigeligt med tid, diverse overtøj, handsker osv. der skulle bæres på, fordi det var så varmt i hallen.

Næste år tror jeg, jeg skal afsted alene ;-)

tirsdag den 22. november 2011

Sygdom og juledekorationer

Havde man spurgt mig i morges, om hvordan det går, havde jeg hejst det hvide flag! Efterårssygdommene har nemlig også gjort sit indtog i vores familie. L har været syg siden midten af sidste uge. Først med feber i flere dage, som derefter blev afløst at hoste, hoste og atter hoste. Den anden aften så kraftig, at hun fik næseblod inde i sengen, mens hun sov. Det har naturligvis påvirket hele familiens nattesøvn i adskillige dage efterhånden.

D kvitterede så med at begynde at kaste op i nat! Det fortsatte i 4 timer, hvorefter han faldt i søvn, og L stod op.  Dvs. jeg havde to halvsyge børn herhjemme i dag + jeg havde selv været oppe siden kl. 4. En cocktail jeg ikke ligefrem så frem til at opleve.

Heldigvis blev dagen ikke nær så slem som frygtet. Jo, der var en del piberi (bl.a. skreg L på sin sut det meste af dagen) , en del skænderier, men der var også gode tidspunkter.

F.eks. fik vi lavet årets juledekorationer. Uplanlagt er vi endt med 3 kalenderlys, hvilket så betød, at der var en dekoration til hver. Børnene gik meget op i det, så det blev et rigtig hyggeligt projekt. Det eneste, de var utilfredse med var, at det var overstået så hurtigt.

Det endte med disse resultater:

Den lilla er Ls, den røde er Ds og den hvide er moderens kreation. Sidstnævnte er ikke så kreativ, men den er der da ;-)

Close up af lyset i Ds dekoration. Det er da meget sødt....

Ellers så er energiniveauet ikke på sit højeste for tiden. Det hænger selvfølgelig sammen med børnenes sygdom, men også det triste vejr påvirker min energi, kan jeg mærke. Jeg synes bare, november føles uendelig lang i år. Håber snart at få lidt mere overskud igen, så bliver der nok også skrevet noget oftere på bloggen.

Håber, I holder gejsten oppe derude...

tirsdag den 15. november 2011

Hama skåle og pebernødder

I dag var det min ugentlige fridag, og da D var sløj i morges med ondt i halsen, snot osv. fik han lov til at blive hjemme hos mig. Det viste sig dog, at han var langt fra så slemt angrebet, som han gav udtryk for i morges, så det endte med en hyggedag herhjemme for os to.

Vi brugte bl.a. tiden på at lave små skåle af Hama perler. Nu har jeg efterhånden set dem så mange steder på nettet, så nu ville jeg selv prøve at lave dem. Egentlig havde jeg planer om, at D kunne lave dem som julegaver til familien, men den plan blev hurtigt ændret, for det er da væsentligt vanskeligere at lave dem, end jeg lige havde regnet med! D proklamerede også ret hurtigt: "Det gider jeg ikke...", så han kastede sig over modellervoksen i stedet, mens jeg baksede videre med perlerne.

Det startede sådan her. Det er en chokoladekage med jordbær og gulerødder, hvis nogen skulle være i tvivl!

Og sluttede sådan!
-Måske vi skulle overveje at investere i noget nyt modellervoks inden, de skal lege med det næste gang :-)

Nå, men tilbage til mine Hama skåle. Det viste sig, som sagt, at være mere vanskeligt, end jeg troede. Faktisk havde jeg selv en del problemer med at få perlerne til at bliver oppe på siderne af skålen uden at falde ned. Det lykkedes mig dog at få lavet nogle skåle, dog uden særlig høje kanter:

Her er de lige kommet ud af ovnen

Og som afkølede
 Senere besluttede vi at kaste os over årets første julebag. Det blev pebernødder, da det er en proces, hvor D kunne involveres hele vejen.

Jeg besluttede mig for at prøve opskriften i den nye Amo bagebog "Den store Julebagebog", men jeg må sige, at opskriften ikke levede op til mine forventninger. Altså pebernødderne smager fint, men dejen var ikke særlig nem at arbejde med. Den var simpelthen SÅ klistret og meget svær at rulle ud i pølser. Faktisk endte det med, at jeg bare tog nogle små klumper ud fra dejen, som D så rullede til kugler.

Jeg kan ikke gennemskue, om jeg har gjort noget forkert i forhold til opskriften, eller om dejen skal være sådan. Jeg har ihvertfald gennemgået mængderne i opskriften flere gange og tror ikke, jeg havde puttet forkerte mængder af noget i. Efter jeg fandt ud af, hvor fedtet den var, tilføjede jeg dog noget mere mel, men det hjalp ikke rigtig.

Men, som sagt, så fejlede smagen ikke noget!

Inden de kommer i ovnen. Kan man ikke godt fornemme en noget fedtet overflade?
Og efter de er kommet ud. Der er lige forsvundet et par stykker i mellemtiden ;-)
Undervejs under processen. Prøv lige at se, hvor fedtet bordpladen er! Det kan da ikke passe, eller?

I skal dog ikke snydes for opskriften, så den kommer her:

Pebernødder, ca. 100 stk. (jeg fik ca. 50)

Ingredienser:
275 g. hvedemel
125 g. sukker
125 g. margarine (jeg brugte oliemargarine - måske det var problemet med den fedtede overflade?)
1 æg
1/2 tsk. stødt ingefær
3/4 tsk. stødt kardemomme
1/2 tsk. stødt kanel
1/4 tsk. stødt hvidt peber
1 tsk. bagepulver

Rør sukker og margarine sammen, og tilsæt ægget og rør det sammen.
Bland krydderier og bagepulver med mel og ælt det hele sammen.
Rul dejen ud i fingertykke pølser (=mission impossible for mig!) og skær den i 1/2-1,5 cm. lange stykker. Rul dem til kugler og tryk dem let, så de er på størrelse med en to krone.

Bagetid: Ca. 10-12 min. i en 200 grader forvarmet ovn (varmluft 180 grader) til de er lysebrune.

Næste gang jeg skal bage pebernødder, tror jeg nu, jeg bruger denne opskrift, som jeg før har brugt med stor succes.

Weekendreferat

I denne weekend har vi fået brænde. -Meget brænde! Vi er så heldige at have en vennepar, der forsyner os med brænde, så af og til kommer de forbi med en trailerfuld, hvilket de også gjorde i lørdags.

Vi hyggede lørdag eftermiddag og aften sammen med dem med eftermiddagskaffe og aftensmad. Vi syntes alle, det var hyggeligt, både børn og voksne, for de har jævnaldrende børn. En pige på 6 og et sæt tvillingdrenge på 2. L fik dog noget af en medfart af den ene tvilling, som var temmelig hård ved hende. Det syntes hun ikke var sjovt! Men det er hun heller ikke vant til, for hun plejer selv at være én af dem, der sætter de andre på plads. Det interessante er så, at netop tvillingdrengene begynder i Ls dagpleje efter nytår. Er spændt på at se, hvordan det udvikler sig, og hvem der ender med at bliver "alfahan".

Søndag skulle vi så have al brændet båret på plads. Det begynder at knibe med plads i vores udeskur, så vi besluttede at stable noget brænde op inde i stuen. Tidligere har vi båret brændet ind i en brændespand, men vi er egentligt blevet en smule trætte af at slæbe rundt på spanden.

At få brændet ind i stuen var en fælles arbejdsindsats:

Efter L havde samlet en bunke på trappen, bar jeg det videre ind i stuen.

Så er de ved at være arbejdstrætte, og det er sjovest at fjolle oppe i traileren

Heldigvis blev der også tid til at lege

Og gynge

Vores udehus som det ser ud nu

Og vores stuen ser således ud

Mon ikke vi har brænde nok til denne vinter? Og evt. næste vinter også.

mandag den 14. november 2011

Mød familiens nye familiemedlem

M er kommet hjem med et nyt medlem til familien: en HM0960 alias en fjernstyret helikopter.
-For børnenes skyld, naturligvis!

Den var da også et kæmpe hit her til aften. L var lidt forbeholden, men efter et stykke tid, blev hun også interesseret:

Lyset henne ved brændeovnen er vidunderet. -Ikke nemt at fange den på kameraet, når piloten ikke helt har bestået flyveprøven endnu!

Hvorom alting er, så fandt jeg også M her, da børnene var puttet i seng:


-Igen: for børnenes skyld, naturligvis!
:-)

fredag den 11. november 2011

D. 11/11-11 kl. 11.11

Jeg deltager i denne sjove leg hos Marolle, som går ud på at dokumentere, hvad jeg lavede i dag, d. 11/11-11 kl. 11.11. Det var en god reminder til mig om at huske at dokumentere de specielle datoer, som vi er så heldige at opleve her i starten af det 21. århundrede. Noget jeg ikke har været for god til indtil videre...

Min status er: Jeg er på arbejde! Sidder og stener foran computeren (og skriver dette blogindlæg...).
Så another day at the office for me...



Sidste uges miniferie

I sidste uge havde vi 3 dages miniferie, onsdag-fredag, og dagene blev brugt således:

Onsdag blev brugt på praktisk arbejde i hjemmet. Børnene var i børnehave og dagpleje, M kradsede fuger ud af den mur, og jeg lavede diverse forefaldende arbejde i haven (beskar pæretræet, rev blade sammen und so weiter).

Torsdag var vi, som tidligere nævnt, en tur i Vejle Legeland. En dejlig dag, hvor alle var godt trætte til sidst. Det var også rart at være der en hverdag, for dels var det billigere, men der var næsten heller ingen mennesker.

Fredag blev også brugt på praktiske opgaver. Vi lånte en trailer i Bilka, og så kom vi ellers af med al det affald, vi havde liggende fra vores tagprojekt. Dvs. gamle tagplader, tagrende osv. Så først en trailer fyldt med metal, en tur til jernhandleren, retur med små 400 kr. (nice). Derefter trailer fyldt med diverse haveaffald + den gamle garageport, og så afsted til genbrugspladsen. Alt i alt en dag, hvor vi hyggede os med at samle og aflevere skrald. Børnene synes også det var alletiders. De elsker at hjælpe til, og bar stolte diverse ting i trailen. 


Lørdag skulle vil til familiefødselsdag i Sønderjylland. Vi ville aflevere traileren i Bilka på vej derned, men da den skulle afleveres tidligt (og vi ikke gad køre hjem igen), kom vi for tidligt afsted til fødselsdagen.
For at trække tiden lidt kørte vi forbi Dybbøl Mølle, som ligger i nærheden af festen. Desværre havde møllen vinterlukket, men vi fik kigget lidt ind af vinduer og fik kigget på kanonerne. 


Det kom der følgende billeder ud af:

En stor mølle og en lille L i fuld firspring

D synes at kanonerne skulle bestiges

The great escape! Små hurtige børn passer ikke sammen med langsomt udløsende kamera i mobilos.
Nå, men der er jo heller ikke noget i vejen med at skygge selvportræt.



Søndag fik vi besøg af Ms bror + kæreste, som skulle have lidt hjælp til nogle ansøgninger + låne den ene af vores biler. Så der blev hygget sammen med dem.

Og sådan kan en miniferie hurtigt få ben at gå på.....

onsdag den 9. november 2011

Film: Klassefesten

Billedet er lånt her

I går aftes var M og jeg en tur i biografen.  Det er alt for sjældent det sker, på trods af at vi begge godt kan lide at se film.


Vi havde booket Ms bror + kæreste som babysittere, som børnene er helt vilde med. Pasningen gik også problemfrit, så fremover må vi huske, at benytte os af denne mulighed for babysitning lidt oftere. Det er jo super hyggeligt, det glemmer vi bare i hverdagens trummerum.

Nå, men nu til filmen. Vi så den danske komedie ”Klassefesten”. Jeg havde på forhånd ret høje forventninger til filmen, da jeg havde hørt fra mange, at den skulle være super sjov. Og mine forventninger blev bestemt indfriet!

Jeg ser ikke så ofte danske film (hvilket jeg burde gøre noget mere i), men denne her var altså god! Den er ikke dyb på nogen måde, men er lige til at gå til og så er den sjov! As in S-J-O-V! Sjældent har jeg grinet så meget til en film! Personerne er godt spillet, og man kan uden problemer sætte sig ind i deres personlige problemer, som hele vejen igennem filmen skildres på en humoristisk plan. Til tider kan den tangere til at være en smule plat, men det afløses hurtigt at en anden problematik.

Så hvis I trænger til at rigtig godt grin, så vil jeg helt klart anbefale filmen!

Så er starten gået

Forleden var jeg ude og foretage de ugentlige indkøb. I den forbindelse besluttede jeg at udnytte, at jeg ikke havde nogen børn med, som jeg ellers plejer at have. Jeg fik derfor taget hul på indkøb til børnenes pakkekalendere og kom hjem med følgende:


Der er lidt af hvert, og jeg er nok oppe en en 16-17 gaver pr. barn nu.
Vores børn får gaver i en støvle hver morgen. Det gode ved denne løsning er, at man ikke behøver have 24 gaver klar d. 1/12.

Derudover, har vi en lidt speciel ordning, for da vi i sin tid startede med en pakkekalender til D, var han lige midt i selvstændighedsalderen og var, til tider, temmelig strid. Det år indførte vi så, at hvis han ikke havde opført sig ordentligt dagen inden, fik han en kartoffel i støvlen om morgenen (eller "en Gammel kartoffel", som han selv siger. -Den er nu ikke gammel...) Dvs. faktisk er det slet ikke sikkert, der bliver behov for 24 gaver!

Denne fremgangsmåde har så hængt ved siden, og det satser jeg også på, at vi fortsætter med. Nu er D dog, heldigvis, kommer over den fase, så jeg tror, vi ender med 24 gaver til ham i år. L er dog lige midt i den, men samtidigt så tror jeg ikke helt, hun er stor nok til at forstå sammenhængen mellem hendes handlinger om aftenen og kartoflen om morgenen. D var ca. ½ år ældre end L, da vi praktiserede det på ham for første gang. Så jeg må hellere have 24 gaver parat til hende også.

Anyway, jeg har ihvertfald efterhånden helt godt styr på pakkekalenderene. Dejligt at kunne stryge det af "to do" listen. :-)

søndag den 6. november 2011

Jubiii... jeg har vundet!

I dag vandt den min første give away: Et gavekort til Uglen og Elefanten


Glæder mig til at finde ud af, hvad jeg skal bruge gavekortet til.

torsdag den 3. november 2011

På tur til Vejle Legeland

Vi holder ferie i disse dage. En forsinket efterårsferie. Og i dag er vi så kørt en tur til Legelandet i Vejle.
Børnene er helt vilde og suser rundt og prøver det hele, mens forældrene er ved at være en smule trætte, så der opstår til tider lidt diskussioner om, hvis tur det er til at passe på taskerne (læs: hvis tur det er til at sidde ved bordet og læse. Det er min tur nu...)

Det er i øvrigt første gang jeg prøver at blogge fra mobilen, så bær lige over med mig, hvis det ser lidt mærkeligt ud...